haarverzorging tips

Lijst van clarifying shampoos

Ben jij op zoek naar een clarifying shampoo om achtergebleven productresten, chloor, kalk en ander vuil uit je haar te wassen? Dan is dit de lijst voor jou. Ik zocht voor je uit welke clarifying shampoos er allemaal zijn en bekeek hun ingrediëntenlijst, zodat ik ze voor je onder kon verdelen in shampoos met of zonder siliconen en shampoos die Curly Girl approved zijn. Bekijk ze hieronder.

Een overzicht van clarifying shampoos - met siliconen, zonder siliconen of curly girl approved

Waarom een clarifying shampoo gebruiken?

Met een clarifying shampoo kun je je haar volledig schoon wassen. Het verwijdert namelijk de hardnekkige productrestjes, kalk, chloor, vuil en vet uit je haar, die er met een gewone shampoo niet uit gaan. Gebruik het om build-up uit je haar te wassen, voor de Final Wash bij de Curly Girl Methode of voordat je je haar verft.

Let op: de meeste clarifying shampoos bevatten sulfaten, omdat die sterk reinigen om hardnekkig vuil uit je haar te wassen. Wil je geen sulfaten gebruiken? Ga dan gelijk door naar de Curly Girl approved clarifying shampoos.

Clarifying shampoos met siliconen

Vind je het oké als er siliconen in jouw shampoo zitten of wil je het juist graag? Dan zijn onderstaande shampoos geschikt voor jou. Siliconen verzachten de shampoo, zodat je haar minder sterk uitdroogt.

Clarifying shampoos zonder siliconen

Wil je graag een clarifying shampoo die geen siliconen bevat? Dan zijn dit de juiste clarifying shampoos voor jou. Ze zijn volledig vrij van siliconen en bevatten dus ook geen wateroplosbare siliconen.

Curly Girl approved clarifying shampoos

Volg jij de Curly Girl Methode en ben je op zoek naar een clarifying shampoo die vrij is van sulfaten, hardnekkige siliconen, uitdrogende alcoholen en parabenen? Hieronder vind je clarifying shampoos die volledig Curly Girl proof zijn. Let op: sommige bevatten wel wateroplosbare siliconen, die toegestaan zijn binnen de Curly Girl Methode.

Wat zijn de beste clarifying shampoos?

Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde, want wat voor de een goed werkt hoeft niet per se goed voor de ander te werken. Het hangt af van jouw haartype, maar ook met welk doeleinde je de shampoo wilt gebruiken.

Volg jij de Curly Girl Methode of heb jij krullend haar? Dan is de Oh So Clean Shampoo van Aunt Jackie’s bijvoorbeeld een aanrader. Heb jij ook last van kalk en chloor in je haar, omdat je thuis hard water hebt of omdat je vaak in het zwembad zwemt? Probeer dan eens de Joico K-pak clarifying shampoo. Of ben je op zoek naar een clarifying shampoo die over het algemeen gewoon erg goed is? Dan kan ik de Triple Detox Shampoo van Living Proof aanraden.

Joico Kpak Clarifying shampoo

Mijn favoriet: Joico K-pak Clarifying Shampoo


Lijst van clarifying shampoos

Bewaar op Pinterest

Vond je dit een interessant artikel en wil je hem later nog eens terug lezen? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Heb je HAAR weer ook op Pinterest.

Fout gespot of heb ik een shampoo gemist? Stuur me een mailtje.

Dit artikel bevat affiliate links naar verschillende webshops. Klik je op een link en bestel je vervolgens iets bij de webshop? Dan ontvang ik een klein bedrag, waarvoor ik je enorm dankbaar bent. Het kost jou niets extra’s en maakt het voor mij mogelijk mijn blog online te houden.

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts