haarverzorging tips

6 fouten die je niet moet maken als je haaruitval wilt tegengaan

Als je last van haaruitval hebt is dat enorm schrikken. Het is dan ook heel begrijpelijk dat je het internet op gaat als je veel haar verliest, op zoek naar een oplossing. En het liefst een snelle.

Maar wat je ook probeert, niets lijkt écht te helpen. In tegendeel: je haar valt alleen maar meer uit.

Herken jij je hierin? Dan is de kans groot dat jij één van deze zes fouten maakt.

6 veelgemaakte fouten bij het tegengaan van haaruitval

1. Je focust je alleen op de buitenkant

Je gezondheid speelt een grote rol bij haarproblemen zoals haaruitval. Maar veel vrouwen vergeten dat: zij grijpen naar shampoos, zalven en lotions om het probleem op te lossen.

En die kunnen tot zekere mate helpen, maar als je last hebt van haaruitval door schildklierproblemen gaat geen haarproduct ter wereld dat voor je oplossen.

2. Je pakt de oorzaak niet aan

We zoeken de oplossing voor haaruitval al snel in shampoos, zalven en supplementen. Maar als jij haar verliest door een ijzertekort, en je slikt alleen maar biotine bij, dan gaat dat natuurlijk niet helpen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak, zodat je het best werkende middel kunt kiezen.

In mijn ebook ‘Haaruitval bij Vrouwen’ vertel ik je hoe je de oorzaak kunt achterhalen én hoe je die kunt aanpakken, zodat je haar weer vol groeit.

Ebook Haaruitval bij Vrouwen - ontdek haargroeimiddelen

3. Je geeft het niet genoeg tijd

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk af van je haaruitval. Dat is heel begrijpelijk.

Maar haargroei heeft gewoonweg tijd nodig. Daarom adviseren wetenschappers middelen tegen haaruitval minstens 3 tot 6 maanden uit te proberen. Dan kun je pas écht zeggen of iets werkt. Geef dus niet te snel op als je geen resultaat ziet.

4. Je slikt allerlei supplementen

Het zomaar nemen van supplementen is niet geheel zonder gevaar. Zo neem je bijvoorbeeld je minder goed zink op als je te veel ijzer in je bloed hebt. En een teveel aan bepaalde vitamines kan juist haaruitval veroorzaken.

Dat betekent niet dat supplementen helemaal niet werken: als je haaruitval komt omdat je een tekort aan vitamines en mineralen hebt dan is het goed die tekorten aan te vullen.

5. Je trekt niet op tijd aan de bel bij een arts

Misschien schaam je je. Of ben je bang dat je huisarts je niet serieus neemt, het is tenslotte ‘maar’ haar. Toch is je huisarts de aangewezen persoon om je te helpen de oorzaak van je haaruitval te vinden.

Loop je tegen een huisarts aan die je écht niet wilt helpen? Laat je doorverwijzen naar een dermatoloog, die is gespecialiseerd in haarproblemen. En onthoud: je hebt altijd recht op een second opinion van een andere arts.

6. Je gaat te veel af op wat voor anderen werkt

Wat voor de één werkt, werkt niet per se voor de ander. Er is geen gebruiksaanwijzing die voor iedereen geldt: haarverzorging is maatwerk. Als je advies aanneemt van iemand, kijk dan goed naar wat die persoon voor soort haaruitval heeft en wat daarvan de oorzaak is. En bepaal vervolgens of hun advies ook opgaat in jouw geval.

Hoe pak je haaruitval dan wél goed aan?

Je weet nu welke fouten je niet moet maken als je je haaruitval wilt tegengaan. Maar wat moet je dan wel doen?

Kijk eerst naar het soort haaruitval dat je hebt en of je kunt achterhalen wat de reden is dat je zoveel haar verliest. Dan wordt het een stuk makkelijker om een middel te kiezen dat het beste voor jou werkt.

Ik laat je precies zien welke 5 stappen je moet volgen om haaruitval tegen te gaan in mijn gratis ebook. Download hem nu.

Pak haaruitval aan in 5 stappen

Ook interessant: 25 schokkende feiten over haaruitval bij vrouwen


6 fouten die je maakt bij het tegengaan van haaruitval waardoor je alleen maar meer haar verliest

Bewaar op Pinterest

Vond je dit een interessant artikel en wil je hem later nog eens terug lezen? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Heb je HAAR weer ook op Pinterest.

Dit artikel bevat affiliate links naar verschillende webshops. Klik je op een link en bestel je vervolgens iets bij de webshop? Dan ontvang ik een klein bedrag, waarvoor ik je enorm dankbaar bent. Het kost jou niets extra’s en maakt het voor mij mogelijk mijn blog online te houden.

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts