10 redenen waarom het hebben van een pony soms compleet waardeloos is

Twijfel je over het laten knippen van een pony of denk je er juist over om hem uit te laten groeien? Met deze 10 dingen die je ontdekt als je een pony hebt, is het maken van een beslissing vast een stuk makkelijker.  .

Waarom een pony af en toe een echte pain-in-the-ass is – en nee, dan bedoel ik niet het minipaard

De ingewikkeldste relatie die je ooit in je leven zult hebben is met je pony.. oké, en misschien je (schoon)moeder. Je raakt namelijk verwikkeld in een ware haat-liefderelatie. Het ene moment vind je je pony geweldig en het andere moment compleet waardeloos. En je wilt hem altijd weer terug als je hem eenmaal uitgegroeid hebt, net zoals dat sexy ex-vriendje waar je je wild tot aangetrokken voelt maar geen gesprek mee kunt voeren zonder hem aan te willen vallen met een schaar. .

1. Een pony zit nooit perfect en is nooit gelijk

De kapper had je pony toch recht geknipt? Je begint er serieus aan te twijfelen als je voor de spiegel staat. Het maakt niet uit hoe je je pony kamt, het zit nooit perfect recht. En dus knip je het zelf maar, om er vervolgens achter te komen dat je het nu nog erger hebt gemaakt.


2. Gordijntjes

Geen bus haarspray is opgewassen tegen de neiging van je pony om in een scheiding te vallen. Nee, die twee gordijntjes op je voorhoofd willen maar niet dicht. Of je moet elke ochtend je pony uitgebreid willen föhnen en borstelen en dan nog is het geen garantie dat het langer dan 10 minuten goed blijft zitten .

Zooye Deschanel krijgt pony niet goed


3. Uitgroeien duurt eeuwig

Je bent je pony helemaal zat en hebt besloten dat je van dat vervelende ding af wilt. Het moet gewoon weg. Er is echter een groot probleem met het uitgroeien van een pony: het duurt een eeeeuwigheid.

Nee, serieus. Voordat je eindelijk van dat kreng  af bent, gaat er eerst minimaal een jaar aan awkward uitgroeifases voorbij.

Lees ook: Je pony uitgroeien doe je zo


4. Je blijft knippen

Pony’s groeien alleen snel als je niet wilt dat ze snel groeien. Voordat je het weet nemen ze je hele gezicht over. Het begint met je voorhoofd, dan verdwijnen je wenkbrauwen en vervolgens zie je alleen nog maar haar voor je ogen. Dus er zit niets anders op dan minstens elke 6 weken terugrennen naar de kapper of het dan toch maar zelf te doen. En als je dat laatste doet, dan pas krijg je respect voor je kapper, want pony’s recht knippen is een onmogelijke taak. Te lange pony zit in de weg


5. Je kunt er niks mee en het staat bij geen enkel opgestoken kapsel echt goed

Het hebben van een pony is soms ongelooflijk saai.  Je kunt er zo weinig mee in kapsels. Invlechten kun je proberen, maar of je pony is net iets te kort of weet als een ware houdini uit de vlecht te ontsnappen en vervolgens eigenwijs uit te steken. Vastzetten met speldjes is ook nog een optie, maar het is moeilijk om er niet uit te zien alsof je uit de jaren 90 bent gestapt. En wie denkt dat een losse pony leuk en speels staat bij een opgestoken kapsel of vlecht, die komt er vaak snel genoeg achter dat die combinatie vaak niet bepaald flatterend is voor je gezichtsvorm.


6. Pukkels en vet voorhoofd

Een pony nemen om die vervelende pukkeltjes te verbergen? Het lijkt een geweldig idee. Maar laat je uit je droom helpen door iemand die ooit een pony nam op precies die reden. Het is een verschrikking.

Ja, een pony verbergt je acne misschien, maar onder de veiligheid van een pony leven die kleine vulkaantjes zich helemaal uit en vermenigvuldigen ze zich totdat er geen stukje gladde huid meer op je voorhoofd overblijft.

De olieproductie op je voorhoofd draait op volle toeren als je een pony hebt, dus als je al last hebt van een vette huid en misschien zelfs wat acne, dan is een pony waarschijnlijk niet voor jou.


7. Zomer

Zon, zee en strand? Eerder zon, zweet en een ongelijk gebruind hoofd als je een pony hebt.


8. Je blijft aan het wassen

Ah, de bekende ‘wasbak-wasmethode’! Je kunt er bijna niet omheen als je een pony hebt. Je staat bijna dagelijks of zelfs vaker boven de wasbak even snel je pony te wassen, omdat dat ding weer eens een spaghettimonster nadoet door slierten te vormen van het vet en heel fijn aan je voorhoofd vastgeplakt zit.


9. Je blijft je voorhoofd zien

Droom je van een mooie volle pony die je voorhoofd volledig bedekt? Dan moet je wel het juiste haar hebben, want bij de meeste van ons vormt een pony gewoon strengen en is dat glorieuze voorhoofd nog gewoon zichtbaar voor iedereen binnen een 100 meter radius.


10. Vastzetten bij wind

Dan gebeurt een keer het onmogelijke: je pony zit perfect! Een stap buiten de deur en het weer maakt een einde aan je sprookje. Wind, regen.. nee pony’s zijn niet zo bestand tegen het Hollandse weer dat eigenlijk gewoon samengevat kan worden in één seizoen: herfst. Nee, echt serieus, waarom doen we nog moeite vier seizoenen te benoemen. (Oké, dit jaar was de zomer zowaar echt warm en zonnig, maar dat is een uitzondering.) OMG, I hate my bangs gif

Aan welke kant sta jij? Ben je pro-pony of anti-pony?

Denk je erover een pony te laten knippen of twijfel je of je je pony weer uit wil laten groeien? Laat je eraan herinneren waarom een pony hebben soms een enorme verschrikking is.

Over Kayleigh

 • Droomde als klein meisje al van lang haar
 • Gooide haar haarroutine compleet om en ging van kort beschadigd haar naar lang glanzend haar tot op haar heupen
 • Specialiseerde zich als schoonheidsspecialiste in natuurlijke haar- en huidverzorging
 • Helpt sinds 2015 vrouwen zoals jij en ik voller & langer haar te groeien

6 gedachten over “10 redenen waarom het hebben van een pony soms compleet waardeloos is”

 1. Hahaha Kayleigh…Ik ben het heel vaak met je eens maar nu totaal niet.?
  Geen van deze punten herken ik. En ik heb een pony al mijn hele leven en zal het ook altijd houden.
  Enne…..niet leuk bij een opgestoken kapsel?? Dan heb je mij nooit gezien met een knot en pony uit mijn gezicht.?

  Beantwoorden
  • Haha we kunnen het niet altijd eens zijn :p maar je weet dat het satirisch bedoeld is he 😉 Als ik een pony echt zo verschrikkelijk vond zou ik niet zo vaak twijfelen tussen wel en geen pony :p maar alle dingen die ik hier noem, zijn voor mij wel echt werkelijkheid met een pony helaas 🙁 vooral dat vette en slierterige in mijn geval is een verschrikking ?dus hoe leuk ik een pony ook bij mezelf vind staan, al dat gedoe eromheen neemt voor mij de lol wel weg

   Beantwoorden
 2. Wow wat herkenbaar! Ik heb vroeger een pony gehad en dacht altijd dat het geweldig was. Totdat ik foto’s terug zag. Niet te doen! Dit is al wel een tijdje geleden. Ik moet wel zeggen dat ik dan na een lange tijd toch weer begin te twijfelen of ik toch niet weer een pony zal nemen. Ik wilde eigenlijk na de zomer toch weer kijken om het te gaan doen. Maar nu begin ik toch weer te twijfelen omdat deze problemen toch wel weer herkenbaar zijn (vooral dat je je voorhoofd altijd nog ziet). Heb je toevallig ook een top 10 “waarom je wel een pony moet nemen?”.

  Groetjes,
  Lisanne

  Beantwoorden
  • Haha ja de haat-liefderelatie met pony’s is voor veel mensen denk ik herkenbaar 😛 Ik heb geen 10 redenen waarom je wel een pony moet nemen. Misschien moet ik daar eens mee aan de slag, want ik laat me toch telkens weer verleiden om een pony te laten knippen. 😛

   Beantwoorden
 3. Wat heb ik gelachen om dit stukje! Mijn pony is aan het bijgroeien en dat was de bedoeling. Het staat ook goed, zo bijna zonder pony. En ik was mn haar nu ook niet meer elke dag, maar nu om de dag. Nog te vaak, aangezien in lang dik haar heb. Maar goed, ik heb dus in een opwelling om 20 voor 2 een afspraak gemaakt bij de kapper om hem toch weer tevoorschijn te knippen. Ik dacht, ik Google nog even waarom ik nou ook alweer mn pony terug wil, stuit ik op jouw 10 redenen om het juist niet te doen! Ik kwam niet meer bij, zo herkenbaar en zo ontzettend grappig geschreven! Ik heb nu een aantal jaar een pony en ik moet zeggen dat ik me in de meeste punten echt herken. Maar toch.. die pony hoort er nu eenmaal bij. Je hebt me toch aan het twijfelen gezet ik en zit er nu over te denken om de kapper af te bellen.. Of wel gewoon gaan en eens een schuine ipv een rechte botte te laten knippen.. Bedankt voor je eye opener!

  Beantwoorden
  • Superleuk om te horen Suzan! Wat een lieve reactie. 😀

   Ik ben heel benieuwd of je alsnog naar de kapper bent gegaan vanmiddag. Als ik twijfel, dan neem ik me vaak voor 2 weken te wachten. Wil ik het dan nog, dan doe ik het gewoon.

   Ik zal een geheimpje verklappen: ik heb ook sinds een jaar weer een pony. 😛

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.