haarverzorging tips

Disclaimer

Advies

Luister. Ik zal eerlijk zijn. Ik weet heel veel van haarverzorging. Máár: ik weet ook niet alles. Dus voordat je mijn adviezen opvolgt: gebruik je gezonde verstand.

De tips in mijn blogs zijn algemeen. Maar niet iedereen is hetzelfde. Er is geen one size fits all als het op haarverzorging aankomt. Het kan dus zijn dat het advies dat ik geef voor die ene vriendin wel werkt, maar voor jou niet. Vraag jezelf dus af: Is dit advies geschikt voor mijn haar? Jij kent je haar tenslotte het beste.

Wees ook realistisch: er is geen wondermiddel of magisch trucje dat jou ineens het haar van je dromen gaat geven. Anders had ik nu zelf superdik haar tot aan de grond gehad. Maar het is nog altijd fijn en het komt ‘pas’ tot aan mijn heupen.

Én: ik ben geen dermatoloog – ik ben een schoonheidsspecialiste met een hbo-diploma marketing op zak. Ik kan dus geen diagnose voor je stellen. Dat zou ik ook niet kunnen als ik wél arts was – want ik kan niet door mijn beeldscherm heen kruipen. Ik kan alleen afgaan op de informatie die jij mij stuurt.

Dus als jij gezondheidsproblemen hebt die van invloed zijn op je haar, raadpleeg dan alsjeblieft een medisch professional, voordat je een advies uitprobeert. Én zoek contact met lotgenoten. Die hebben vaak al héél veel uitgeprobeerd en kunnen je dus als geen ander vertellen wat werkt en wat niet werkt.

Daarnaast: ik ben maar een mens. Ik maak ook wel eens fouten. Ga daarom niet blind af op mijn advies: wees kritisch. Kijk bij producten bijvoorbeeld altijd zelf naar de ingrediëntenlijst. En zeg het me ook als je denkt dat ik ongelijk heb, want ik hoor graag wat jouw mening is en wat jouw ervaringen zijn. Zo leren we van elkaar!

Ik leer sowieso elke dag een beetje bij. Dan heb ik weer een nieuw onderzoek gelezen of een goede tip van iemand gehad. Vandaar dat ik nog weleens van mening verander. En dan lees je in het ene blog opeens een ander advies dan in het andere blog. Wijs me er dan vooral op, want ik probeer mijn artikelen up-to-date te houden. Dit zodat je de nieuwste info blijft zien, ook als je op mijn oudere blogartikelen terecht komt.

Reclame & Affiliate Links

Ik stop veel tijd, geld én vooral veel liefde in mijn blog. Ik vind het leuk om je te helpen met je haar. Maar ik ben niet bang daar iets tegenover te zetten. Ik moet tenslotte ook mijn huur betalen.

Vandaar dat ik soms samenwerkingen met bedrijven aan ga. Dat zijn meestal betaalde reviews over een haarproduct dat ik gratis heb gekregen. Daar ben ik eerlijk in: ik vermeld bovenaan die blogartikelen dat het een advertorial is. Weet in ieder geval: ik kies áltijd zelf het product uit en ik geef mijn oprechte mening erover. Ik wijs dan ook geregeld samenwerkingen af, want ik vind dat het van toegevoegde waarde moet zijn voor jou als lezer. En jij zit niet te wachten op een haarolie vol troep. En ik ook niet, ik test liever iets wat écht goed is voor mijn haar.

Het liefst raad ik op eigen houtje producten aan waar ik enthousiast over ben. Dat doe ik via affiliate links. Die vind je geregeld in mijn blogartikelen. Affiliate links zijn linkjes naar producten op webshops als bol.com. Als jij op die link klikt en iets koopt op die webshop, dan krijg ik daar een klein bedrag voor. Dat kost jou verder niets, maar het helpt mij mijn blog te onderhouden. Win-win dus.