DIY: Halloween Raven Skull Haarband

Halloween Raven Haarband DIY How to

Nog een paar daagjes en dan is het Halloween! Ik ben inmiddels al 2 weken bezig met uitdenken en maken van mijn Halloweenlook. Dit jaar ga ik voor een raven/kraaithema. Een van de dingen die ik gemaakt hebt is een haarband.

Ik had gehoopt hem eerder met jullie te delen, maar ik had wat problemen met het in elkaar zetten. Het is uiteindelijk goed gekomen! Alleen als je zaterdag al Halloween viert, wordt het wat krap om hem op tijd na te maken. Maar wie weet, voor volgend jaar. 😉

Benodigdheden:

  • Haarband (of iets anders als basis, wat je op je hoofd kan dragen)
  • Hoorns (aluminiumfolie, kranten en lijm voor papier mache, verf)
  • Ravenschedel (gipsen schedel die ik op eBay heb gekocht)
  • Stoffen rozen (ik heb ook deze gekocht op eBay)
  • Mos of andere extra’s als versiering (bij de Xenos)
  • Verf (sprayverf of acryl)
  • Bevestigingsmateriaal (textiellijm, lijmpistool, dubbelzijdig plakband, schroeven en een boor)

Hoorns maken

Stap 1: Aluminiumfolie

Maak twee hoornvormen met aluminiumfolie. Dit is simpeler dan je denkt. Zorg dat je een duidelijke vorm voor ogen hebt. Probeer je hoornen zo gelijk mogelijk te maken.

Stap 2: Papier maché

Om de hoorns glad te maken gaan we ouderwets papier machéen. Het lijm eten wat ik als kleuter deed tijdens het papier macheén laat ik maar even achterwege tijdens deze duik terug in de mijn kindertijd. Ik raad je zeer aan hetzelfde te doen.

Verscheur kranten in kleine stukjes papier. Neem een grote hoeveelheid lijm (ik heb hobbylijm gebruikt) en dip het papier erin. Plak het vervolgens op je vorm. Maak op deze manier een paar laagjes.

Laat het goed drogen. Ik heb mijn hoorns een nacht voor de verwarming laten drogen.

Stap 3 (optioneel): Structuur aanbrengen

Je kunt ervoor kiezen de hoorns gewoon glad te laten. Omdat ik wat meer structuur wilde en een natuurlijke look wilde creëren heb ik 2 soorten mos aangebracht.

De pluizige mos (de gele) – wat volgens mij eigenlijk geen mos is, maar geen idee wat dan wel – heb ik later weer verwijderd, omdat het mijn hoorns heel ongelijk liet lijken. En dat terwijl ik het juist zo knap van mezelf vond dat ik zowaar redelijk gelijke hoorns had weten te maken.

Stap 4: Verven

Helaas ben ik vergeten hier een foto van te maken. Je kunt speciale sprayverf kopen of gewoon acrylverf erbij pakken om je hoorns de gewenste kleur te geven. Ook nu heb ik mijn hoorns opgehangen aan de waslijn. Je kunt ook eerste de ene kant van de hoorns verven en na een paar uur de andere kant. Dat is trouwens ook gewoon beter en slimmer, maar geduld is niet mijn sterkste kant.

In elkaar zetten

Nu we alle onderdelen bij elkaar hebben kunnen we de haarband in elkaar gaan zetten.

Wees slim en neem een basis die goed hecht. Ik nam een satijnen haarband en zelfs met een halve pot lijm blijft het niet zitten. Ik heb mijn lieftallige superhandige vriend na 4 lijmpogingen ingeschakeld – af en toe toch handig die mannen – en nu kun je letterlijk de koe (of in dit geval de raaf) bij de hoorns beetpakken zonder dat alles gelijk uit elkaar valt.

Stap 1: Schedel bevestigen

Mijn vriend heeft de schedel bovenop de haarband vastgezet met schroeven. Let op met boren: het is een gipsvorm en kan dus breken als je te grove schroeven gebruikt. De uitstekende schroefkopjes heb ik bedekt met een beetje stof, zodat mijn haar er niet aan blijft haken.

Stap 2: Rozen lijmen

Bevestig de rozen simpelweg met wat textiellijm. Omdat de rozen van stof zijn gemaakt, blijven deze wel goed zitten met lijm.

Bewaar wat ruimte voor de hoorns die er nog tussen moeten of plaats eerst de hoorns en dan de rozen.

Stap 3: Hoorns bevestigen

De hoorns vastmaken was de grootste uitdaging. Uiteindelijk heeft mijn vriend de hoorns eerst bevestigd met dubbelzijdige tape, vervolgens heeft hij met een lijmpistool de hoorns langs de randen vastgelijmd.

Als laatste stap heb ik voor de zekerheid nog naald en draad door de hoorns heen gestoken en om de haarband heen gewikkeld. Mocht iemand er hard tegenaan stoten en de lijmlaag breken, dan zorgt de draad ervoor dat de hoorns er niet afvallen.

En na al dat harde werk is er nog maar één ding te doen… Het dragen van de haarband! Een tip: hij kan wat zwaar zijn, hou hier rekening mee. Ik wikkel mijn vlechten om de hoorns om te zorgen dat mijn haarband niet naar voren zakt. Mijn complete look post ik van het weekend.  😉

Happy Halloween!

DIY: Verkleed jij je deze Halloween als de Evil Queen? Maak je eigen Raven Skull haarband!

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts