haarverzorging tips

10 dingen die niet altijd even samen gaan met los haar

Heb jij lang haar en draag je het vaak los? Dan herken je deze struggles vast wel! Dit zijn 10 dingen die niet altijd even goed samengaan met lang los haar. Of misschien beter gezegd: 10 redenen om je haar vast te doen.

*10 dingen die niet altijd even goed samen gaan met los haar: Wind

Wind

Je loopt nietsvermoedend de deur uit. Of in mijn geval, koppig de deur uit, vol blijven houdend dat het wel meevalt met die wind. Maar er blijkt iets meer te wind te staan dan dat je op gerekend had. Een heleboel meer wind. Met grote stappen loop je tegen de wind in, terwijl je haren zich achter je hoofd samen nestelen tot een mega-vogelnest.

Maar nog leuker is meewind. In plaats van dat je haren naar achteren worden geblazen worden ze naar voren geblazen. In je gezicht. Zodat je niks meer kan zien. En je een mond vol haar hebt. En het slaan van je haar aanvoelt als zweepslagen. Volgende keer dan toch maar vast.

10 dingen die niet altijd even goed samen gaan met los haar: Deuren

Deuren

Het lijkt zo makkelijk. Je doet de deur open. Je stapt er door heen. Je doet de deur dicht. Alleen moet je dan wel zorgen dat je er helemaal door heen bent en niet een belangrijk aanhangsel vergeet. – En dan bedoel ik je haar, met je vieze gedachten! Uhm, oké schuldig, mijn vieze gedachten.

Extra leuk is het als er net een windvlaag langs komt. – Weer die rotwind! – Je haar blaast omhoog en jij doet net iets te snel die autodeur dicht. Ouch! Dat zijn weer een paar haren minder om je zorgen over te maken.

Ritsen en knopen

Ah, die verdomde ritsen. Het is niet alleen tijdens het dicht doen dat je haar ertussen vast komt te zitten. Nee, ze hoeven er alleen maar te zijn die ritsen. Verder hoeven ze helemaal niks te doen. Je haar vindt toch wel een manier om zich er in of omheen te wurmen.

En knopen precies hetzelfde verhaal. Hoe vaak mijn haar wel niet om een knoop heen zit gedraaid. Zie het er ook maar eens uit te krijgen. Het is ook niet zo dat je haar 1 richting op gedraaid zit ofzo. En dan heb je vaak ook nog het geluk dat de rits of knoop aan de achterkant van je kleding zit, zodat je je lichaam in de meest onmogelijke bochten moet wringen om er bij te kunnen.

10 dingen die niet altijd even goed samen gaan met los haar: Sieraden

Sieraden

In de Victoriaanse tijd was het heel normaal dat in sieraden haar van geliefden werd verwerkt. Blijkbaar hebben sieraden nog steeds het verlangen om een beetje haar bij zich te hebben. Want of het nou een oorbel, een ketting of een armband is, je komt er in vast te zitten. Ik heb het zelfs voor elkaar gekregen om vast te blijven zitten in mijn navelpiercing.

En niet alleen mijn eigen sieraden zijn erg hebberig richting mijn haar. Pas was ik een keertje uit en voordat ik het wist zat mijn haar vast in de armband van mijn zus. En die was natuurlijk zo lief en geduldig om mij mijn haar voorzichtig uit haar armband te laten verwijderen…. Niet dus, je kan vast wel raden wat ze deed. – En bedankt zus! Hou van je!

10 dingen die niet altijd even goed samen gaan met los haar: Tassen

Tassen

Als je haar eenmaal schouderlengte heeft bereikt veranderen tassen van je beste vriend in je grootste vijand. Wie wist dat een tassenbandje zo’n gevaarlijk wapen was. Heel zorgvuldig sta je je haar aan de kant te doen als je je tas om je schouder(s) hangt en toch ontkom je er niet aan dat je haar er onder vast komt te zitten. Dan heb ik ook nog een tas die de hele tijd afzakt. Daarom ga ik dus nooit shoppen met los haar. Gek wordt je ervan!

Knutselen/Hobbyen

Een schaar. Lijm. Verf. Haar. Wat kan er mis gaan?Garen. Haaknaald/Breinaald. Haar. Wat zou er nog toch mis kunnen gaan? En zo zijn er nog een heleboel andere hobby-gerelateerde voorwerpen en handelingen die niet zo goed samen gaan met je haar.

Klei is ook een hele leuke overigens. En niet te vergeten: Strijkkralen – wat op zich niet echt gevaarlijk is, maar dan komt er de – strijkijzer. Geen goede combinatie met los haar. Héle slechte combinatie met los haar.

Schoonmaken

En als we het dan over strijken hebben. Sowieso bijna alles wat met schoonmaken te maken heeft gaat niet samen met los haar. Of dat nou schoonmaken met chloor of een ander chemisch goedje is, of de vaat doen is, of stofzuigen is.

Sowieso is een stofzuiger een slechte combinatie met haar in het algemeen. Dat ding raakt altijd verstopt. Haren gaan vast zitten in de borstel en je staat elke week wel je stofzuiger te ontdoen van een haarbal. En ook je doucheputje is niet heel erg bestand tegen haar. Zo kan ik nog wel pagina’s doorgaan, maar ik raak een beetje off topic zo, dus ik zal me inhouden.

10 dingen die niet altijd even goed samen gaan met los haar: Eten

Eten

Pas had ik het geluk uit eten te gaan. Ik boog zonder nadenken iets over mijn bord heen en voilà, daar zat ik met mijn haar in de saus. Héél charmant.

Maar ook thuis overkomt het me vaak genoeg dat mijn haar in mijn eten belandt, terwijl het toch nog heel erg vast aan mijn hoofd zit. En het maakt niet uit of ik het nou nog aan het klaarmaken ben of dat ik het op zit te eten. Vaak moet ik zelfs uitkijken dat ik mijn haar zelf niet per ongeluk in mijn mond stop tijdens het eten. Zeg me dat ik niet de enige ben die dit heeft!

Huisdieren

Iedereen die een kat heeft zal dit beamen. Op één of andere manier vinden katten je haar heel erg interessant. Ze likken het, ze kauwen erop, ze spelen ermee, ze slapen erop. Mijn kat heeft nogal de neiging me van achteren te besluipen. Dan kijk ik tv en ligt mijn haar over de bankleuning heen en ineens zit er dan een kattenklauw in mijn haar. En het is dan vooral leuk als ze ook nog eens vast komt te zitten in mijn haar.

Maar het zijn niet alleen de katten die een pain in the ass kunnen zijn als je haar los is. Ook honden weten altijd weer bovenop je haar te gaan zitten. Vogels en ratten vinden het dan weer erg leuk om in je haar te gaan zitten en een nestje te maken. Ik geloof dat je redelijk veilig bent als je vissen hebt, mits je niet je haar in de vissenkom hangt.

Partner

En als het niet je huisdier is die op je haar gaat liggen, dan is het wel je lieftallige partner. Of jullie nu knus samen op de bank zitten en er een arm om je heen geslagen wordt. Of dat je lekker ligt te slapen en ineens keihard aan je haren wordt getrokken omdat je partner op je haar is gerold, en je hem/haar er natuurlijk met geen mogelijkheid meer vanaf krijgt.

Als hij nog eens sieraden draagt dan is het helemaal compleet. Leuk als iemand zijn handen door je haar heen haalt terwijl diegene een ring of armband of wat dan ook om heeft.

Ik heb zelfs gehoord dat mensen met hun haar vast kwamen te zitten in de baard van hun geliefde. Ik moet zeggen dat ik die nog mee moet gaan maken haha.
Maar het duurt dus niet zo lang tot je gaat van ‘liefje, hou me vast’ naar ‘liefje, blijf alsjeblieft uit mijn buurt.’ Zucht, de dingen die we wel niet over hebben voor de liefde.

*

Waar ben jij weleens met je haar in vast komen te zitten?

Al deze superleuke afbeeldingen zijn gemaakt door Cassandra. Neem vooral eens een kijkje op haar hilarische tumblr-blog.

Veel Liefs,

Kayleigh

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts