haarverzorging tips

10 redenen waarom het hebben van een pony soms compleet waardeloos is

Twijfel je over het laten knippen van een pony of denk je er juist over om hem uit te laten groeien? Met deze 10 dingen die je ontdekt als je een pony hebt, is het maken van een beslissing vast een stuk makkelijker.  .

Waarom een pony af en toe een echte pain-in-the-ass is – en nee, dan bedoel ik niet het minipaard

De ingewikkeldste relatie die je ooit in je leven zult hebben is met je pony.. oké, en misschien je (schoon)moeder. Je raakt namelijk verwikkeld in een ware haat-liefderelatie. Het ene moment vind je je pony geweldig en het andere moment compleet waardeloos. En je wilt hem altijd weer terug als je hem eenmaal uitgegroeid hebt, net zoals dat sexy ex-vriendje waar je je wild tot aangetrokken voelt maar geen gesprek mee kunt voeren zonder hem aan te willen vallen met een schaar. .

1. Een pony zit nooit perfect en is nooit gelijk

De kapper had je pony toch recht geknipt? Je begint er serieus aan te twijfelen als je voor de spiegel staat. Het maakt niet uit hoe je je pony kamt, het zit nooit perfect recht. En dus knip je het zelf maar, om er vervolgens achter te komen dat je het nu nog erger hebt gemaakt.


2. Gordijntjes

Geen bus haarspray is opgewassen tegen de neiging van je pony om in een scheiding te vallen. Nee, die twee gordijntjes op je voorhoofd willen maar niet dicht. Of je moet elke ochtend je pony uitgebreid willen föhnen en borstelen en dan nog is het geen garantie dat het langer dan 10 minuten goed blijft zitten .

Zooye Deschanel krijgt pony niet goed


3. Uitgroeien duurt eeuwig

Je bent je pony helemaal zat en hebt besloten dat je van dat vervelende ding af wilt. Het moet gewoon weg. Er is echter een groot probleem met het uitgroeien van een pony: het duurt een eeeeuwigheid.

Nee, serieus. Voordat je eindelijk van dat kreng  af bent, gaat er eerst minimaal een jaar aan awkward uitgroeifases voorbij.

Lees ook: Je pony uitgroeien doe je zo


4. Je blijft knippen

Pony’s groeien alleen snel als je niet wilt dat ze snel groeien. Voordat je het weet nemen ze je hele gezicht over. Het begint met je voorhoofd, dan verdwijnen je wenkbrauwen en vervolgens zie je alleen nog maar haar voor je ogen. Dus er zit niets anders op dan minstens elke 6 weken terugrennen naar de kapper of het dan toch maar zelf te doen. En als je dat laatste doet, dan pas krijg je respect voor je kapper, want pony’s recht knippen is een onmogelijke taak. Te lange pony zit in de weg


5. Je kunt er niks mee en het staat bij geen enkel opgestoken kapsel echt goed

Het hebben van een pony is soms ongelooflijk saai.  Je kunt er zo weinig mee in kapsels. Invlechten kun je proberen, maar of je pony is net iets te kort of weet als een ware houdini uit de vlecht te ontsnappen en vervolgens eigenwijs uit te steken. Vastzetten met speldjes is ook nog een optie, maar het is moeilijk om er niet uit te zien alsof je uit de jaren 90 bent gestapt. En wie denkt dat een losse pony leuk en speels staat bij een opgestoken kapsel of vlecht, die komt er vaak snel genoeg achter dat die combinatie vaak niet bepaald flatterend is voor je gezichtsvorm.


6. Pukkels en vet voorhoofd

Een pony nemen om die vervelende pukkeltjes te verbergen? Het lijkt een geweldig idee. Maar laat je uit je droom helpen door iemand die ooit een pony nam op precies die reden. Het is een verschrikking.

Ja, een pony verbergt je acne misschien, maar onder de veiligheid van een pony leven die kleine vulkaantjes zich helemaal uit en vermenigvuldigen ze zich totdat er geen stukje gladde huid meer op je voorhoofd overblijft.

De olieproductie op je voorhoofd draait op volle toeren als je een pony hebt, dus als je al last hebt van een vette huid en misschien zelfs wat acne, dan is een pony waarschijnlijk niet voor jou.


7. Zomer

Zon, zee en strand? Eerder zon, zweet en een ongelijk gebruind hoofd als je een pony hebt.


8. Je blijft aan het wassen

Ah, de bekende ‘wasbak-wasmethode’! Je kunt er bijna niet omheen als je een pony hebt. Je staat bijna dagelijks of zelfs vaker boven de wasbak even snel je pony te wassen, omdat dat ding weer eens een spaghettimonster nadoet door slierten te vormen van het vet en heel fijn aan je voorhoofd vastgeplakt zit.


9. Je blijft je voorhoofd zien

Droom je van een mooie volle pony die je voorhoofd volledig bedekt? Dan moet je wel het juiste haar hebben, want bij de meeste van ons vormt een pony gewoon strengen en is dat glorieuze voorhoofd nog gewoon zichtbaar voor iedereen binnen een 100 meter radius.


10. Vastzetten bij wind

Dan gebeurt een keer het onmogelijke: je pony zit perfect! Een stap buiten de deur en het weer maakt een einde aan je sprookje. Wind, regen.. nee pony’s zijn niet zo bestand tegen het Hollandse weer dat eigenlijk gewoon samengevat kan worden in één seizoen: herfst. Nee, echt serieus, waarom doen we nog moeite vier seizoenen te benoemen. (Oké, dit jaar was de zomer zowaar echt warm en zonnig, maar dat is een uitzondering.) OMG, I hate my bangs gif

Aan welke kant sta jij? Ben je pro-pony of anti-pony?

Denk je erover een pony te laten knippen of twijfel je of je je pony weer uit wil laten groeien? Laat je eraan herinneren waarom een pony hebben soms een enorme verschrikking is.

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts