haarverzorging tips

15 redenen waarom lang haar geweldig is

Twijfel je of je je haar lang of nog langer moet laten groeien? Of sta je misschien zelfs wel op het punt om een korte coupe te nemen? Laat me je overtuigen om je haar lekker lang te laten groeien met 15 redenen waarom lang haar awesome is!

Naast dat ik zo mijn eigen ideeën heb over lang haar vroeg ik zo’n 50 dames met lang haar of die hun haar lang aan het laten groeien of zij 1 ding wilde noemen waarom lang haar zo geweldig is.

Het houdt je lekker warm

Ik zou af en toe willen dat ik meters haar had zodat ik het lekker om me heen kon wikkelen voor warmte. Ik ben echt een koukleum namelijk. Je haar houdt je een stuk warmer tijdens de gure wintermaanden en de toch nog af en toe frisse zomeravonden. Lang haar is in principe gewoon een muts, oorwarmers, gezichtwarmer en sjaal inéén! Én het geeft vreemdgenoeg ook een gevoel van veiligheid. Je kunt je er ook zo lekker achter verstoppen als je eens een wat mindere dag hebt.

 

Je bent altijd bedekt, zelfs zonder kleding

Voor die momenten waarop je borsten ineens kiekeboe besluiten te spelen kun je ze altijd nog even snel bedekken met je haar. Serieus, je wilt niet weten hoe vaak bikinitopjes datgene verwaarlozen te doen waar je ze in eerste instantie voor aanhebt, net nadat je een duik in het water hebt genomen en weer boven komt.

Het is veelzijdig

Lang haar saai? Hoe kom je erbij?! Je kunt er zo ontzettend veel mee! Je kunt er zelfs mee doen alsof je kort haar hebt, maar veel leuker is natuurlijk al die te gekke vlechten die je met je haar kunt maken. Of al die grappige knotten met haarstokjes. En zelfs al heb je daar geen zin in, ook paardenstaarten staan megakicke bij lang haar. Of je draagt het gewoon lekker los. Zoveel keuze!

Het is makkelijk

Het verrast de meeste mensen, want die zien je al met liters shampoo zeulen, maar lang haar heeft echt niet zoveel nodig als velen van ons denken.
Zo is het helemaal niet nodig je hele haar te wassen met shampoo, alleen de bovenkant bij je hoofdhuid is genoeg. En ook de knotten en vlechten zijn echt niet zo lastig als ze lijken, je wilt niet weten hoeveel knotten er zijn die je kunt maken in minder dan 30 seconden.
Daarnaast is voor styling ook vaak weinig nodig, vaak een beetje olie op de puntjes, kam erdoor en je bent klaar voor de dag.
Lang haar is zo makkelijk dat dit ook daadwerkelijk het meest genoemde antwoord was in mijn mini-enquête.

 

Het laat je je sexy voelen

Dat mannen vrouwen met lang haar over het algemeen aantrekkelijker vinden, dat is iets wat uit meerdere onderzoeken naar voren is gekomen. Heeft iets te maken met dat lang haar voor vruchtbaarheid zou staan.
Maar who cares what men think. Veel van de meiden die gehoor gaven aan mijn opdracht, en ikzelf ook, voelen zich gewoon sexier met lang haar. En dat heeft niet persé met mannen te maken. Voor veel vrouwen is hun haar deel van hun identiteit. ‘Het is een symbool van mijn vrouwelijkheid’, is een antwoord wat ik meerdere malen voorbij zag komen. En ook: ‘Het laat me mysterieus voelen’ en ‘Ik voel me er krachtig door’ werden genoemd.
Oké, oké, ik geef toe, mannen dragen hier stiekem ook wel een klein beetje aan bij. Is toch geweldig om je vent te zien genieten van de manier waarop jij je lange haren over zijn borstkas laat glijden. 😛 Één iemand zei: ‘De manier waarop mijn vriend naar me kijkt als de wind met mijn haar speelt laat me zo mooi en geliefd voelen.

Je bespaart enorm op de kapperskosten

Niet meer elke 6 weken naar de kapper om je haar te kortwieken, maar gewoon lekker laten groeien en alleen knippen als het nodig is. Je wilt niet weten hoeveel kosten je ermee bespaard. En laat ik nou ook nog gewoon zelf mijn haar knippen, dus ik ben van ruim 300 euro in een jaar naar zo’n 30 euro in een jaar gegaan voor die ene keer dat ik toch nog een kapper bezoek! (Uhm, ik hou verstandig maar even mijn mond over de kosten aan haarmaskers en oliën die ik in een jaar heb haha)

 

Je kunt geweldige haarflips maken

Dat heb ik nou altijd al willen doen! Lekker zwemmen en dan wanneer je bovenkomt – met bikinitopje op de plek waar die moet zitten – je natte haar van voren naar achteren zwiepen. Ook trampolinespringen met lang haar is zo ongelooflijk grappig om te doen.

Het voelt heerlijk

Lange lokken die over je huid heen strelen, er is geen fijner gevoel. En lekker je handen door je haar halen, ermee spelen, je gezicht erin begraven. Een opvallend antwoord was van iemand die zei: ‘Ik vind het gewoon heerlijk om eraan te ruiken.’

Je hebt een excuus om een lekker moment voor jezelf te nemen

Heerlijk genieten van haarmaskers en oliebeurten. De koelkast leegroven om je eigen haarmengsel te maken; bananen, eieren, kokosmelk, avocado, grapefruitsap; het kan allemaal. En als je vent loopt te zeuren over al die tijd die je in de badkamer doorbrengt of raar opkijkt als jij een doos eieren meeneemt om te douchen, dan zeg je gewoon: “Jij vindt mijn lange haar toch zo sexy?” Tja, hij geniet ook de voordelen van je lange haar, dus dan moet hij ook maar het ‘leed’ delen toch. 😉

Je hebt geen wc-papier meer nodig

Haha, oké deze is heel erg fout maar ik kan het niet laten. Ik grap altijd over dat ik haar zo lang wil dat ik mijn kont ermee af kan afvegen. Mocht ik ook ooit op classiclengte komen en geen wc-papier in het bereik hebben dan denk ik nog niet dat ik mijn vrouwelijke onderdelen ermee af zal vegen, maar dat ik het in principe zou kunnen is al cool genoeg.

Het voorziet je in pennen

Ik zeg niet dat je moet gaan zakkenrollen, maar je haar heeft af en toe een eigen wil. Ik raak pennen altijd kwijt, en mijn haar is zo lief om mij dan vervolgens constant te voorzien van nieuwe pennen. Een serveerster hoeft maar iets te dichtbij voorbij te lopen met een pen aan haar clipbordje of borstzakje en whop, mijn haar klauwt zich om de pen heen en voordat ik weet heb ik een pen in mijn haar hangen. Ook andere voorwerpen zijn niet veilig, maar af en toe is je haar ook niet veilig van die voorwerpen, want geloof me, vastzitten aan iemands armband is toch wat minder haha.

 

Het is ideaal voor als je ergens voor verkleed moet gaan

Makkelijkste Halloweenkostuum ever! Je zwiept je haar naar voren en voila: Cousin It! Ook als je regelmatig Fantasy Fairs afstruint komt je lange haar van pas om de coolste looks te creeëren.

Haaraccessoires, haaraccessoires, haaraccessoires

Het is een verslaving voor veel langharigen. Haarstokjes, Flexi’s, haarvorken, ficcares en ga zo maar door. Voordat je het weet heb je meer haaraccessoires dan kledingstukken. :p Ze zijn gewoon zo leuk! Zelf heb ik ook een la vol haha.
En stel: je bent iets aan het doen waarbij je haar eigenlijk omhoog moet dragen, maar je hebt geen haaraccessoire bij je. Dan pak je toch gewoon een potlood? The world is your playground!

Het is heerlijk tegendraads

Hier in Nederland is lang haar redelijk geaccepteerd, maar toch beginnen mensen wel een beetje raar te kijken als het langer is dan taille. En als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt of als je moeder bent geworden is kort haar opeens de norm. Schijt aan wat anderen denken en schijt aan wat iedereen denkt dat je zou moeten doen. Doe lekker waar je zin in hebt. En als dat je haar lang laten groeien is dan moet je dat gewoon doen!

Je kunt mensen ermee verrassen

Ik heb niet echt dik haar, dus mijn knotjes zijn nogal.. klein. En ik weet dat veel meiden, hoe lang hun haar ook is, daar last van hebben. Maar weet je wat nou leuk is? Dat moment waarop ik mijn haar losgooi uit die knot en mensen met open mond staan te kijken hoe lang mijn haar eigenlijk wel niet is. En dan is dat van mij nog niet eens zo lang, stel je voor als je haar tot over je kont hebt. Geweldig die blik van verbazing. Vind je mijn knotje klein? Bam! Losgooien en ze zullen nooit meer een opmerking maken over hoe klein je knot wel niet is.
Ook erg leuk is het om als je altijd je haar omhoog draagt dan opeens met los haar ergens te verschijnen.

*

Nog niet helemaal overtuigd? Ik kan nog meer redenen opnoemen als je wilt hoor haha, maar als ik je nu nog overtuigd hebt dan denk ik dat het me nooit gaat lukken. Hoewel…. je kunt je altijd laten inspireren door het prachtige haar van deze 10 rapunzels.

Happy growing!

Veel liefs,
Kayleigh

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts