haarverzorging tips

20 opvallende feiten over haar

20 meest rare en bijzondere haarfeitjes

Hoe meer ik leer over haar hoe meer ik er versteld van sta. Er zijn wel hele rare dingen die je met je haar kan doen, dat blijkt maar weer uit deze 20 interessante en soms hele gekke feitjes over haar.

*

Haar is zo sterk dat een heel hoofd vol met haar het gewicht van wel 2 tot 3 olifanten zou kunnen dragen.

*

Haar is qua trekkracht sterker dan nylon en zelfs sterker dan koperdraad.

*

Haar is grotendeels dood. Het enige levende deel bevindt zich in je hoofdhuid. – Dit komt misschien als een schok, maar die dode puntjes waar veel mensen het over hebben zijn dus al geruime tijd dood. Dit betekent overigens niet dat het niet beschadigd kan raken.

*

Na beenmerg is haar het snelst groeiende weefsel van ons lichaam.

*

Elke haar groeit zelfstandig. Als ze allemaal tegelijk zouden groeien zouden ze ook allemaal tegelijk uitvallen.

*

We verliezen elke dag wel zo’n 40 tot maar liefst 150 haren. – Vandaar dat mijn doucheputje zo snel verstopt!

*

Gelukkig hebben we gemiddeld zo’n 100.000 haren op ons hoofd. Blondines hebben over het algemeen het meeste haar: 146.000. Zwart haar bestaat gemiddeld uit 110.00 haren. Brunettes volgen met 100.000 haren. En als hekkensluiter zijn daar roodharigen met gemiddeld zo’n 86.000 haren.

*

Zwart is de meest voorkomende haarkleur in de wereld. Rood komt het minste voor en komt voornamelijk voor in Schotland.

*

Haar kan heel goed gebruikt worden om aardolie op te ruimen. Zo is het massaal ingezet door milieuactivisten en vrijwilligers bij de grote olielek in de Golf van Mexico in 2010.

*

Get in the mood! Seksuele opwinding laat je haar sneller groeien. – Woehoe, alsof we nog een reden nodig hadden. 😛

*

Je haar kan wel 14 verschillende elementen bevatten, waaronder goud. – Niet dat je moet verwachten een mooie prijs te krijgen als je je haar inlevert bij de juwelier.

*

Je kunt je haar beter voor het haar zelf verkopen. – Blond haar kan tot wel 3x zoveel geld opbrengen als donker haar. 100 g blond Europees haar kan wel 1600 dollar waard zijn.

*

Tijdens de Renaissance epileerden vrouwen hun haargrens voor een hoger voorhoofd.

*

De Oude Grieken dachten dat roodharigen na hun dood in vampieren veranderden.

*

In het Oude Rome gebruikten vrouwen duivenpoep – ja je leest het goed – om hun haar blonder te maken.

*

Maar hou je vast, want het kan nog erger. – Tijdens de Italiaanse Renaissance deden vrouwen hetzelfde, alleen dan met paardenurine.

*

In het Victoriaanse tijdperk was het heel gewoon om sieraden te maken of te vullen met het haar van een overleden dierbare.

*

Maar sieraden van haar valt nog mee in vergelijking met dit – Menselijk haar kan gebruikt worden als toevoeging in voedselwaren, zoals in pizzadeeg en bagels. – Dat is wel een heel nieuwe definitie van er zit een haar in mijn eten.

*

Het haar van ex-American Footballer Troy Polamalu is verzekerd voor het ongelooflijke bedrag van 1.000.000 (=1 miljoen!) dollar. Troy heeft zijn haar sinds 2000 niet meer geknipt als ode aan zijn Samoaanse voorouders en zijn haarlengte werd tijdens het verzekeren vastgesteld op ongeveer een meter.

*

De vrouw met het huidige record van het langste haar ter wereld is de Chinese Xie Qiuping. In 2004 is haar haarlengte gemeten op 5,627 meter. Ze had het toen al sinds 1973 niet meer geknipt.

Xie Qiuping - Vrouw met het Langste Haar ter Wereld (5,627m)

*

Welk feitje vond jij het meest schokkend? Voor mij was het toch vooral wel de rare dingen die mensen in hun haar hebben gesmeerd alleen maar voor wat blonder haar. En niet te vergeten het feitje over hoe haar gebruikt kan worden in voedsel. Iieeuw!

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts