haarverzorging tips

Hoe slaap je met lang haar – zonder wakker te worden omdat je vriend er bovenop ligt?

Ben je net zoals ik ook een woeler en wordt je ’s ochtends wakker met een vogelnest op je hoofd? Of wordt je ’s nachts constant wakker omdat je haar vast zit onder je geliefde partner of nota bene tussen je oksel ( Oksel? Ja oksel! Wacht maar tot het jou overkomt.) Óf dacht je dat je een goed kapsel had voor ’s nachts, maar blijkt het nogal oncomfortabel te liggen? Met andere woorden: Ben je de wanhoop nabij en zie je er tegenop om naar bed te gaan uit angst wat de nacht voor je haar zal brengen? (Nee hoor, dat is geen ongewone reactie. Totaal gerechtvaardigde angst.)

Laten we eens kijken hoe anderen dat doen met 5 van de meest gekozen kapsels voor het slapen gaan. Misschien zit jouw ideale nachtkapsel er ook wel tussen en kun je weer met een gerust hart gaan slapen. 

 

Vlecht(en)

5 Kapsels voor het Slapen gaan - Vlechten
(2 Rope Braids/Touwvlechten)

Voor veel mensen is een vlecht het ideale nachtkapsel. Je kunt het zelf zo uitgebreid doen als je wilt, het ziet er mooi uit en de volgende dag wordt je wakker met krullen (als je die al niet had tenminste, want anders wordt je sowieso wakker met krullen).

Zelf vind ik het fijn om schuin te vlechten of 2 vlechten in te doen – zoals ik op de foto heb gedaan – dat ligt toch net iets comfortabeler dan een rechte invlecht omdat de vlecht dan meer aan de zijkant van je hoofd zit.

Hoe maak je dit kapsel?

Er zijn talloze vlechten die je kunt doen. Wil je gewoon een simpele vlecht doen maar weet je niet zo goed hoe? Neem dan eens een kijkje bij mijn franse vlechttutorial.

 

De Vlecht Omhoog

5 Kapsels voor het Slapen gaan - Vlecht omhoog

Ervoor zorgen dat je niet zo snel op je vlecht komt te liggen ’s nachts? Vlecht dan omhoog en werp je vlecht over je kussen!

Hoe maak je dit kapsel?

Ga liggen en breng je haar omhoog. Vlecht dan vervolgens je haar naar boven. In plaats van dat je dus onderaan je hoofd begint met het maken van een losse vlecht, begin je dus eigenlijk hoog bovenop je hoofd met het maken van een losse vlecht.

 

De Palmboom

5 Kapsels voor het Slapen gaan: De Palmboom
(Ik weet niet wat het is aan dit kapsel dat me een 6-jarige laat voelen haha. Maar ik had de grootste lol.)

Ik hoef je denk niet te vertellen hoe deze hoge paardenstaart aan zijn bijnaam komt. Hoewel het op korter haar en haar met laagjes pas echt op een palmboompje lijkt. Ik heb ook de bijnaam ‘de ananas’ wel eens voorbij horen komen, maar dat zie ik er dan weer niet in.

De palmboom is vooral geschikt voor wat korter haar. Bij langer haar lig je dan toch al snel weer bovenop je paardenstaart.

Hoe maak je dit kapsel?

Hang op zijn kop en verzamel je haar in een staart helemaal bovenop je hoofd. Zet het vast met een elastiekje.

 

De Topknot

5 Kapsels voor het Slapen gaan - Hoge Knot
(Lig al bijna in dromenland)

Als je wat langer haar hebt is een knot net iets fijner dan een staart. Én je kunt er net zo belachelijk uitzien als je zelf wilt. Ik ging voor de foto lekker over de top met een grote rolknot. 😛

Hoe maak je dit kapsel?

Het is heel simpel: je maakt gewoon een hele hoge knot, één waar je het liefst geen schuifspeldjes voor nodig hebt, et voilà, lekker slapen.

 

Los haar

5 Kapsels voor het Slapen gaan - Gewoon lekker los haar
(Welterusten! Slaap lekker.)

Oké, dit voelt een beetje als vals spelen, want het is niet echt een kapsel. Maar het is wel dé manier waarop de meeste mensen slapen: met hun haar los. En waarom niet? Als je korter haar hebt, niet teveel woelt en op satijn slaapt dan is dit een prima optie.

Ik ken ook meiden die zulk lang haar hebben dat ze het omhoog gooien én over de bovenkant van het bed laten hangen.

Hoe maak je dit ‘kapsel’?

Je stapt in bed. Je gaat liggen. En hopelijk val je lekker snel in slaap.

 

Andere opties:

Slaapmutsje

Nee, ik bedoel niet dat je een wijntje achterover moet mikken voor het slapen gaan – hoewel, het kan af en toe best lekker zijn – , maar dat je je haar in een echt satijnen slaapmuts doet. Vooral voor dames met natural hair schijnt dit een goede oplossing ’s nachts te zijn.

 

*

Mijn favoriete slaapkapsel? Dat is lastig, dan zou ik moeten kiezen tussen de hoge knot, de vlecht omhoog of het maken van een schuine vlecht. Ik wissel eigenlijk steeds af, dit om zo niet elke keer hetzelfde deel van mijn haar te belasten. En het ligt er ook aan of ik gewoon in mijn bed wil neerploffen en slapen of dat ik nog wel wat energie over heb om een uitgebreide vlecht te maken. 

Los haar doe ik sowieso nooit, want dat is één grote nachtmerrie, ik ben echt een enorme woeler namelijk. Ik heb ooit een slaapmuts geprobeerd, maar dan moet ik ’s ochtends op zoek naar een vermiste slaapmuts. En bij de palmboom lig ik met mijn haarlengte nog steeds bovenop mijn haar ’s nachts, dus dat is niet echt handig.

Wat is jouw favoriete kapsel voor ’s nachts?

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts