Waarom je je haar vaker in een knot moet dragen – als je het lang wilt laten groeien

Lang Haar Beschermende KapselsWie beter om advies vragen over hoe je je droomlengte kan bereiken, dan aan dames die hun haar lang hebben? Dat is dan ook wat een lid van LHC deed, zij riep dames met minimaal tailbone-haarlengte (stuitje) op om hun tips en haarverzorgingsroutine te delen.

Het meest gegeven antwoord zal je misschien verbazen. Geen ingewikkelde uitgebreide routines, geen heksenbrouwseltjes in de keuken, nee, één simpel antwoord noemde bijna elke dame: draag je haar omhoog en vergeet het!

 

Waarom zijn vlechten en knotten zo goed voor lang haar?

“Heb veel geduld, doe het in een knot of een vlecht en maak je verder geen zorgen over je haar en geniet van je dag.” Kan het zo simpel zijn als dat? Volgens de dames die antwoorden op de vraag op LHC wel (of in ieder geval: het helpt enorm). Maar waarom?

Je haar maakt heel veel mee

Hoe langer je haar, hoe meer het heeft meegemaakt. En ons haar moet heel wat doorstaan op dagelijkse basis. We wassen het, kammen het, we gaan ermee door weer en wind, en we smeren allerlei brouwsels op onze haar én niet altijd met succes. Daarnaast is het ook zo, dat hoe langer het wordt hoe meer het de neiging heeft ergens tussen te komen: we zitten erop, liggen erop, het zit vast onder onze tasriemen, in ritsen en je kunt geen autodeur meer veilig dicht doen.

Opsteken voorkomt schade

Door je haar op te steken neem je veel schadelijke invloeden van buitenaf weg (je hoeft ook niet steeds te kijken of je haar niet ergens tussen vast zit). Het zal minder snel slijten, waardoor je minder last hebt van afgebroken haren en gespleten punten. Hierdoor hoef je uiteindelijk minder te knippen, waardoor het groeien ineens een stuk makkelijker gaat.

 

Waar moet je op letten bij het maken van kapsels?

Niet elke kapsel is echter geschikt als ‘haarbeschermende’ stijl. Op deze dingen moet je letten:

  • Kies geen kapsel waarbij je moet touperen
  • Probeer schadelijke haaraccessoires, als schuifspelden en klemmen, te vermijden in je kapsel
  • Gebruik in plaats daarvan liever haarstokjes, elastiekjes ZONDER metaalstuk, een paranda, een flexi8 of helemaal niets
  • Varieer, zodat niet elke dag je haar op hetzelfde stuk onder druk staat en je niet verveeld raakt

 

Wat zijn goede kapsels?

Vooral knotten waarbij je je puntjes kunt verstoppen onder de rest van je haar zijn erg geschikt. Geen idee welke knotten, vlechten of andere kapsels je zou kunnen maken? Met deze 5 knotten zit je sowieso goed:

“Extra tip: doe wat olie op je puntjes voordat je het opsteekt. Het legt een beschermend laagje om je haar en helpt haar gezond te houden. En mocht je wat teveel gebruikt hebben en gaat het vet ogen? Geen probleem, het valt niet zo op als je het opsteekt!

 

Groei, groei, groei!

Dus geen ‘maak me gek, gooi je haar los’, maar ‘laat je niet gek maken, steek je haar op!’. En als je dan besluit je haar weer eens lekker los te gooien na een tijdje, dan zal je merken dat het ineens een heel stuk gegroeid is.

Draag jij het liever los of vast?

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts