haarverzorging tips

7 vrouwen met extreem lang haar tot aan hun enkels

Move over Rapunzel! Deze 7 vrouwen hebben echt lang haar: van kuitlengte tot aan de vloer. 


Sonya Cristy – Knielengte

Toen ik een foto van Sonya’s haar voorbij zag komen op Pinterest viel mijn mond open. Ik denk dat ik wel een kwartier naar de foto heb zitten staren. Wat een prachtig haar heeft deze vrouw en wat een bijzondere kleur!

Nadat ze herhaaldelijk verteld werd door voornamelijk kappers (ze kwamen zelfs speciaal de kapsalon uitgestormd) dat ze haar haar lang moest laten groeien omdat het geld waard zou zijn, besloot de Australische Sonya dit op haar 20e dan ook maar te doen.

Meer dan 15 jaar later komt haar haar tot over haar knieën en denkt ze er niet over om het af te knippen. Hoewel ze wel zegt dat het fijn is om te weten dat ze haar haar zou kunnen verkopen, mocht ze ooit krap bij kas zitten.

Andrea Colson – Enkellengte

Deze altijd vrolijke ogende dame luistert naar de naam Andrea Colson. Oorspronkelijk komt ze uit Amerika, maar ze woont al heel wat jaar in Micronesia vanwege haar werk als Baptist zendelinge.

Andrea’s prachtige haar reikt tot op haar enkels. Ze houdt een CWC (conditioner-wassen-conditioner) routine aan en volgens eigen zegge is haar grote geheim voor sneller groeiend haar een lepel pindakaas per dag eten.

Andrea was zo lief om wat van onze vragen te beantwoorden voor een artikel.

Je kunt uitgebreid genieten van Andrea en haar haar op haar blog, haar YouTube-kanaal, Pinterest en zelfs op Tumblr. Ga kijken, want ze maakt dé schattigste kapsels ooit.

Terelynn Russell – Vloerlengte

Deze 43-jarige moeder van vijf is niet de enige vrouw met lang haar in huis. Terelynn’s haar is met 185cm langer dan zijzelf, maar haar 3 dochters kunnen er ook wat van.

Volgens een artikel uit 2014 is het haar van oudste dochter Callan (11) 94cm, Cendalyn (9) haalt haar oudste zus bijna in met 92cm en de 3e in de rij Chesney (6) heeft een haarlengte van 68cm. De kleine Chapin (1) begint ook al een bos haar op haar hoofd te vertonen.De 2 mannen in huis, zoon Chaz (8) en man Chip hebben allebei echter kort haar.

Terelynn en haar dochters doen regelmatig mee met lange staarten-wedstrijden (ja dat is een ding in Amerika) en hebben al vele prijzen mee naar huis genomen.

Marianne – Enkellengte

De Duitse Marianne besloot op haar 8e al haar haar lang te laten groeien. Ze zat op ballet en wilde graag een mooie knot kunnen maken. Nu bijna 30 jaar laten komt het bruine, krullende haar van Marianne op haar enkels en volgens de intro van haar site is het nu 161cm lang.

Marianne is niet bang haar haar te laten zien aan de wereld, maar je moet wel lid worden op haar website om foto’s en video’s te kunnen bekijken.

Crystal Gayle – Enkellengte

Countryzangeres Crystal Gayle doorbreekt het taboe op lang haar bij vrouwen na een bepaalde leeftijd. Tijdens haar gehele carrière heeft ze al lang haar gehad, en nu op haar 64e rockt ze nog steeds donkerbruin, bijna zwart haar (op bovenstaande foto lijkt het door de belichting lichter) dat reikt tot op haar enkels. Hoe stoer is dat!

JJJHair – Vloerlengte

Deze vrouw is een groot mysterie, en dat wil ze graag zo houden. We weten haar naam niet en op foto’s en in video’s zien we nooit haar gezicht. Wat we wel weten is dat haar haar de geweldige lengte van 203 cm heeft bereikt en dat ze het al sinds 2005 aan het groeien is.

Ze heeft liever niet dat haar foto’s verspreid worden, maar JJJ heeft een eigen site waar je haar haar kan bewonderen en een YouTube-kanaal.  De vrouw zelf blijft echter verborgen achter het haar.

Rapunzels - ClaudiaClaudia Klein – Kuitlengte

China, Amerika en zelfs Micronesia. Nee, bovenstaande dames wonen nou niet bepaald om de hoek. Maar deze Rapunzel, die komt gewoon uit Nederland. Wie weet woont ze wel bij jou in de buurt!

Omdat ik vond dat een Nederlandse niet op deze lijst mocht ontbreken heb ik Claudia, die ik ken van het Nederlands/Belgische haarforum Raponsje, gevraagd of ik een foto van haar lange haar en wat info mocht plaatsen, en ze was zo lief om ja te zeggen. Supertof!

Claudia heeft altijd al wel lang haar gehad. In haar puberende dagen heeft ze het een keertje van classic naar een lange bob op schouderhoogte geknipt, maar sinds haar 30e houdt ze haar lengte bij tot op kuit of knie.

De reden dat ze het lang heeft is omdat ze er lekker veel mee kan variëren, ze vertelt dat ze dol is op het doen van updo’s en het maken van vlechten. Maar af en toe geeft ze haar prachtige lange haar de vrijheid en draagt ze het los of in een paardenstaart.

Misschien denk je dat lang haar veel te veel werk is, maar iets wat je bij bijna alle dames wel terug ziet komen is dat ze een vrij simpele routine hebben. Zo bestaat Claudia’s routine gewoon uit wassen en conditioner. Ze wast haar haar met een SLES-bevattende shampoo en gebruikt alleen producten die geen siliconen bevatten.

En wat een geluk voor ons. Claudia heeft een eigen YouTube-kanaal! Dus wil je meer van haar haar zien en ben je benieuwd hoe je kapsels maakt met lang haar neem dan vooral eens een kijkje.

Er zijn vele andere Rapunzels, verspreid over de hele wereld. Hier de langste haren die ik kon vinden:

*

Wiens haar vind jij het mooist? Ik moet zeggen dat ik toch wel erg onder de indruk ben van Marianne’s haar.

Meer lang haar zien? Kijk dan eens op mijn Pinterest, waar je een bord geheel gewijd aan lang haar vindt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts