haarverzorging tips

Lang haar na je 40e not done? Charlotta (57) en Esther (48) bewijzen dat het wél kan

Je wilt graag lang haar. Maar één probleem: je bent de 40 gepasseerd. En je hoort overal om je heen dat je dan écht te oud bent voor lang haar.

“Onzin”, zeggen Charlotta en Esther. Het haar van de 48-jarige Esther komt tot aan haar heupen. Charlotta’s haar hangt op haar 57e zelfs tot op haar dijen. En beide dames denken er nog niet over om de schaar erin te zetten.

Ik vroeg hen hoe het is om lang haar te hebben, of ze weleens nare opmerkingen krijgen en welke tips ze hebben voor andere vrouwen van hun leeftijd die hun haar lang willen laten groeien.

Haarverzorging tips voor lang haar na je 40e

Hoe is het om lang haar na je 40e te hebben?

Charlotta, 57 jaar, dijlengte

Stoppen met verven? “Dat is echt vrijheid”

Charlotta Hagens - lang haar na je 40e

Charlotta is 57 jaar, ze werkt in een dierenwinkel en doet fanatiek aan fitness. Zes jaar geleden kwam haar haar nog tot op haar schouders. Het was “stevig geblondeerd en kurkdroog en het was toen nog in lagen”. Daar valt nu niets meer van te zien. Charlotta heeft namelijk dik haar tot op haar dijen.

Op de vraag of ze het nog langer wil laten groeien antwoordt ze volmondig ja. Ze is vooral nieuwsgierig of het nog langer wordt. Of ze het dan op die lengte wil houden weet ze niet: “Ik denk dat ik daarna een lengte kies waarop ik het hou en dat zou zomaar de lengte kunnen zijn die ik nu heb. Want dat vind ik zelf een heel leuke lengte.” Waarom ze deze lengte zo leuk vindt? Het voelt speciaal: “Niet veel mensen hebben het echt tot over hun billen.”

Door de jaren heen is ze dingen wel anders gaan doen: “Ik ben minder gaan wassen, nog maar één keer per week, en ik merk echt dat mijn haar daar dus beter van geworden is.” Ook vertelt Charlotta dat ze gestopt is met verven. “Dat is echt vrijheid”, geeft ze aan, “ik werd op mijn 21e al grijs, dus heb heel wat jaartjes angstvallig die uitgroei verborgen.”

Haar favoriete haarproducten zijn die van L’Anza. Zo gebruikt ze de Blonde Shampoo: “die vind ik fijner dan een zilvershampoo,” en ook haar conditioner is van L’Anza. Verder gebruikt ze het Skinny Serum van Paul Mitchell en brengt ze zowel voor als na het wassen van haar haar olie aan: “de avond voordat ik ga wassen doe ik er Monoï-olie in. Dat scheelt heel erg met klitten onder de douche.” Eenmaal uit de douche gebruikt ze ook nog een beetje jojoba-olie op haar puntjes.

Of ze nog tips heeft voor andere vrouwen die hun haar lang willen laten groeien? Jazeker: “vóóral: eet goed, eet gezond, blijf in beweging.” Zelf fitnest ze fanatiek en hanteert ze een vrij strak voedingsschema met veel proteïne, voldoende koolhydraten, weinig slechte vetten en weinig slechte suikers. Sinds ze gezonder leeft groeit haar haar sneller en breekt het minder snel af. “Ik denk echt dat dat één van de bouwstenen is waar teveel mensen aan voorbij gaan”, geeft ze dan ook aan. “Ze smeren er van alles in, maar je haar groeit van binnenuit, de basis begint gewoon bij je voeding. Dus dat is de tip die ik wil meegeven.”

Foto: Charlotta – Eigen foto

Esther, 48 jaar, heuplengte

“Ik heb zelf altijd geroepen: als ik 50 ben gaat de schaar erin.”

Esther - Vrouw met lang haar na 40e
Esther (Copyright Ess Fotografie)

Esther van 48 heeft nog nooit zo lang haar gehad als nu. Het komt tot op het randje van haar spijkerbroek. En ze is niet de enige in haar gezin met lang haar: haar oudste zoon van 22 heeft ook lang haar. Ze vertelt grappend: “als die een bh zou dragen zou het op bh-lengte zijn”. Hij heeft steil haar en onwijs dik haar, vertelt Esther. Zelf heeft ze heel fijn haar, “maar godzijdank wel heel veel”. Hoewel ze wel merkt dat haar inhammetjes wat dunner beginnen te worden: “dat is wel balen hoor.”

Op haar werk krijgt ze weleens opmerkingen over haar haar, dan zeggen ze:  “Oh wat is jouw haar lang”.  Ze werkt als biometrist, “dat is het meten van alle lichaamsfuncties. ECG’s, bloedafname, die dingetjes.”, vertelt ze. Esther mag haar haar niet los dragen op het werk, maar soms doet ze even haar knot opnieuw. “Ze zien het wel dat het een flinke knot is, maar dat het zo lang is dat verwachten ze niet.”

Op de vraag of ze ook weleens nare opmerkingen heeft gekregen, bijvoorbeeld vanwege haar leeftijd, antwoordt ze nee . Maar ze geeft toe: “Ik heb zelf altijd geroepen: als ik 50 ben gaat de schaar erin. Maar dat zou nu dan over twee jaar zijn. Nou, denk het niet.” Ze vindt lang haar gewoon mooi, vertelt ze, ”en daardoor voel ik me ook mooi”. Ze wil andere vrouwen dan ook de tip meegeven om te doen wat bij je past, ongeacht je leeftijd. “Staat lang haar je mooi, groei het dan lang. En staat kort haar jou beter, knip het dan kort.”

Klaar om helemaal grijs te worden is Esther nog niet. Ze vertelt dan ook dat ze er geregeld highlights in laat zetten: “Dan valt het grijze niet zo op.” Haar haar wast ze één keer per week met de zilvershampoo van Fanola. En ook de conditioner van Fanola staat bij Esther in de badkamer. Voor de rest is haar routine vrij simpel: ‘Nadat ik wakker ben geworden haal ik mijn Tangle Teezer er doorheen en dan gaat er een knot in. Als ik vrij ben heb ik het wel zoveel mogelijk los.”

Naast haar werk als biometrist is Esther ook parttime fotograaf. Haar favoriete onderwerp? Paarden. Je kunt haar prachtige foto’s vinden op haar Instagram.

Foto: Esther – Copyright Ess Fotografie

Nieuwsgierig naar het verhaal van andere vrouwen met lang haar?

Ik interviewde 3 jonge vrouwen met haar tot op én over hun billen. Krijgen ze weleens opmerkingen, welke producten gebruiken ze en nog belangrijker: hebben ze nog haarverzorging tips?


Lang haar na je 40e kan echt niet meer. "Onzin" zeggen Charlotta (57 jaar) en Esther (48 jaar). Zij hebben na hun 40e nog gewoon lang haar: héél lang. Dit zijn hun tips.

Bewaar op Pinterest

Vond je dit een interessant artikel en wil je hem later nog eens terug lezen? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Heb je HAAR weer ook op Pinterest.

Dit artikel bevat affiliate links naar verschillende webshops. Klik je op een link en bestel je vervolgens iets bij de webshop? Dan ontvang ik een klein bedrag, waarvoor ik je enorm dankbaar bent. Het kost jou niets extra’s en maakt het voor mij mogelijk mijn blog online te houden.

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts