haarverzorging tips

Hoe groei je snel je pony uit – en kom je door die awkward-gordijn fase heen?

Via Bustle.com
Via Bustle.com

Of je er nou gelijk spijt van hebt dat je een pony hebt laten knippen of dat je hem na jaren opeens zat ben. Er komt een moment in het leven van ieder pony-dragend meisje waarop ze denkt: ‘Ik ben mijn pony helemaal zat!’

Maar je pony uitgroeien is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat zou het toch makkelijk zijn als je gewoon poefbam de volgende dag wakker wordt zonder pony. Maar je zult hem toch echt met tijd en veel geduld lang moeten laten worden en geheid dat je door vele awkward fases heen gaat in de tussentijd.

Dus bij deze, voor jou én voor mij en alle anderen die het aandurven hun pony lang te laten groeien: 10 tips voor om je pony stijlvol en elegant uit te laten groeien.

Scheidt je pony

Doe die gordijntjes open! Binnen no-time is je pony zo lang dat het over je ogen valt en je amper nog wat ziet. Dit is het moment om een scheiding te gaan maken in je pony. De truc is om die scheiding gelijk te laten lopen met de scheiding van de rest van je haar. Zo ziet het er meer uit als een geheel.

Zelf vind ik het fijn om mijn pony dan ook vast te zetten met schuifspeldjes om hem een beetje in vorm te dwingen. 😛

Verander je pony in een lok

Poepsimpel deze tip. In plaats van dat je je pony recht naar beneden laat bungelen, swipe je hem naar de zijkant zodat er een lok ontstaat. Geen haar in je ogen, maar nog wel een beetje een ponylook. Op een gegeven moment wordt je lok lang genoeg om de puntjes achter je oren te stoppen, als je dan bukt valt hij niet meer constant voor je ogen.

Als je een beetje slag hebt zul je merken dat je pony eigenlijk vanzelf al in lokmodus gaat op het moment dat hij wat langer wordt.  Heb je strijkijzerstijlhaar? Dan kan je, als je haar niet wilt doen wat jij wilt,  hem alsnog in een lok dwingen door je pony lichtjes schuin te laten knippen zoals ik hieronder nog een keer ga vertellen. 😛

Loryn Brantz for Buzzfeed
Loryn Brantz for Buzzfeed

Laat je pony schuin knippen

Ben je er klaar voor om je pony weer aan de rest van je haar te introduceren? Zorg dat ie inblend met the crowd! Je kunt je pony bijvoorbeeld mooier laten overlopen in de rest van je haar door hem schuin te laten knippen. Het beste kun je dit laten doen vanaf het moment dat je pony tot op je neusbrug komt.

Je kunt je pony scheiden en aan 2 kanten schuin laten knippen, maar je kunt hem ook 1 kant op laten vallen en hem dan schuin knippen. Whatever suits your fancy.

Maak van je paardenstaart geen palmboom

Jeeh! Is je pony eindelijk eens lang genoeg om hem weer in een paardenstaart te krijgen – een absurd hoge misschien maar dat mag de pret niet drukken-, steekt je pony zo uit dat je paardenstaart meer lijkt op een mislukte palmboom. Pak dan die plukken die uitsteken vast en wikkel ze om de basis van je paardenstaart. Zo verberg je het elastiekje én is je paardenstaart weer gewoon een mooi geheel. Win-winsituatie!

Vlecht je pony in

Je pony gaat er steeds meer bij horen naarmate hij langer wordt! Ook met vlechten mag hij weer meedoen. Vlechten die beginnen bij je voorhoofd of langs je voorhoofd lopen zijn op dit moment heel erg in, kijk ook maar naar de populariteit van cornrows en van ‘hoofdbandvlechten’. Begin je vlecht(en) dus bij je pony en pak hele kleine beetjes terwijl je invlecht, zodat je pony er niet alsnog vandoor galoppeert.

Rol je pony op

Rock the Roll! Welke kant je je pony oprolt maakt niet zoveel uit. Varieer er lekker op los. Vier de overwinning op je pony met Victory Rolls of draai je haar simpelweg een paar keer en zet het dan vast; je kunt het zelf zo gek of gewoon maken als je zelf wilt.

Verstoppertje spelen

Sjaaltjes, bandana’s en haarbanden zijn perfect om je pony uit je gezicht te halen en uit ‘het zicht’ te halen van anderen. En daarnaast ben je nog hartstikke hip als je het doet ook, want de pin-up stijl is tegenwoordig helemaal in.

CaramelDolls heeft ook een paar leuke voorbeelden van hoe je je pony kan verbergen. Skip naar 1.26 om het geklets over te slaan. 😉

Mijn liefde-haatrelatie met mijn pony zit nu in de haatfase, dus ik ga hem toch weer uit laten groeien. Doe je mee?

Heb jij weleens een pony gehad en deze laten uitgroeien? Deel je tips!

Bewaren

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts