haarverzorging tips

7x opvallende haarrecords in het Guinness Book of Records

5.627 meter lang haar! Het is de recordhaarlengte waarmee de Chinese Xie Qiuping sinds 2004 in het Guinness Book of Records staat. Wist je dat er nog meer en nog veel gekkere haarvermeldingen in het beroemde recordenboek staan? Ik pikte de 7 opvallendste eruit (in random volgorde)!

  1. De snelste tijd om iemands haar te vlechten

Aycan Kemal uit Groot Britannië heeft dit record op zijn naam staan. Op 29 mei 2011 vlechtte hij maar liefst 26 cornrow braids bij één persoon. Dat allemaal in slechts 15 minuten!

Ik ben al blij als ik 2 invlechten in 15 minuten weet te doen.

 

  1. Langste tepelhaar

In de categorie ieeeeeeeuw is daar het record van de langste tepelhaar. Een man uit Italië had een tepelhaar van welgeteld 17 cm! WEES GEWAARSCHUWD, nu volgt een foto. 😛

 

  1. Het zwaarste voertuig voortgetrokken door haar van een vrouw

Wie heeft er spierballen nodig als je sterk haar hebt? De Indiase Asha Rani trok met haar haar een voertuig van een ongelooflijke 12.216 kg voort. Dat is dus meer dan 12 ton! En ja, er zijn beelden van!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=MktUaCVEUho

 

  1. Hoogste haar

De hoogste haarstijl is 2.66 meter hoog. Dit record is gezet door verschillende kapsters tijdens een evenement in Oostenrijk. Dit deden ze trouwens niet alleen met het echte haar van de vrouw, ze gebruikten zowel echt als nep haar. Dat is dan weer jammer hè.

 

  1. Hoogst verzekerde haar

Het haar van 1 miljoen. Het merk Head & Shoulders (je kent ze wel van de anti-roos shampoo) verzekerde het haar van American footballspeler Troy Polamalu vvoor maar liefst 1 miljoen Amerikaanse dollars.

Waarom? De footballspeler is vertegenwoordiger voor het merk. Polamalu heeft zijn haar sinds 2000 niet meer geknipt als ode aan zijn Samoaanse voorouders. Op het moment van verzekeren in 2000 was zijn haar zo’n 91 cm lang.

Maar dat is niet eens het meeste absurde bedrag in combinatie met het opvallendste soort haar binnen een afgesloten verzekering. Het borsthaar van zanger Tom Jones is maar liefst verzekerd voor 7 miljoen dollar!

  1. Meeste chignons in 1 minuut

Savas Turanci uit Duitsland draaide het haar van 35 vrouwen in een chignon. En dat in slecht 1 minuut tijd! Dit deed hij met behulp van een haarstokje. Ik ben al blij als ik uberhaupt een chignon weet te maken.

 

  1. De meeste haarrollers aanbrengen in een achtbaan

Dit record is gewoon te grappig. Een Duitse tweeling stapte, gewapend met haarrollers, in een achtbaan. In 1 minuut tijd rolden zij 17 haarrollers in hun haar. En het leukste is nog.. het is allemaal gefilmd!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=pcfrV3zSAXA

 

Met welk haarrecord zie jij jezelf wel in de Guiness Book of Records staan?

Laat het weten in de reacties! Voor mij zou dat denk ik zijn.. Meeste aantal verschillende knotten bij mezelf met een haarstokje in 5 minuten! Met een beetje oefening haal ik misschien wel meer dan 15.

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts