haarverzorging tips

Lustkappers: mannen die geilen op het afknippen van haar

lustkapper
De man op deze foto is geen lustkapper, maar alleen al om het feit dat hij poseert met een plastic schaar zou ik hem zeker vermijden op straat haha

Halloween kruipt steeds dichterbij. Het perfecte moment dus voor een angstaanjagend horrorverhaal. Dit is het waargebeurde verhaal van de knipgrage lustkapper. Na het lezen zul je je lokken nooit meer los durven te dragen. Mwahahaha! Maar serieus, ik krijg er helemaal de kriebels van.

De lustkapper van Eindhoven

Het verhaal begint bij een jonge vrouw. Op een sombere winterdag in februari van dit jaar zat zij nietsvermoedend op een bankje op haar trein te wachten. Al had zij geweten wat er op dat moment achter haar afspeelde had ze waarschijnlijk niet zo rustig gezeten. Er stond namelijk een man met een schaar achter haar. En wat hij had gedaan met die schaar, had zij pas ontdekt toen zij in de trein zat. Er miste een hele hap uit haar lange lokken. De man had een groot stuk van haar haar afgeknipt.

Niet de enige

Het verhaal hierboven gebeurde dit jaar op het station in Eindhoven. En dit verhaal is niet uniek. Jaarlijks worden er tientallen vrouwen in Nederland slachtoffer van een zogenaamde lustkapper. Alleen al de lustkapper uit dit verhaal heeft in de afgelopen 2 jaar minstens 6 slachtoffers gemaakt. En hij is nog maar 23 jaar!

Wat bezielt een lustkapper?

Maar waarom doet iemand zo iets? Heel simpel: lust. De naam zegt het al een beetje. Lustkappers raken seksueel opgewonden van het afknippen van haar.  Maar er zijn ook lustkappers die het niet om het knippen te doen is, maar gewoon om de aanraking.

De perfecte match voor een lustkapper

Op elk potje past blijkbaar een deksel, want er zijn ook mensen die er opgewonden van raken als HUN haar wordt afgeknipt. Kunnen we daar geen Tinderachtige app voor maken? Dan laten ze ons tenminste met rust.

Wat als je een haarfetisj hebt?

Er zijn meer mensen die seksueel opgewonden raken van haar dan je in eerste instantie zou denken.  Zo’n 7% van de populatie schijnt zo’n fetisj te hebben, dat is bijna 1 op de 15 mensen. Je hoeft dus niet gelijk een enkeltje richting psychiater te boeken als je ‘last’ van een haarfetisj (trichophilia) hebt.

Meerdere soorten haarfetisj

Een haarfetisj komt in vele maten en soorten voor. Je kunt het zo gek niet bedenken, zolang het maar met haar te maken heeft en er zijn mensen die er een fetisj voor hebben. De meest voorkomende haarfetisj is voor lang haar.

Wanneer is een haarfetisj niet oké?

Een fetisj wordt pas een probleem als je je fantasieën uitleeft ten koste van anderen. Daar is waar het misgaat bij de lustkappers die we in het nieuws voorbij zien komen: zij doen het zonder toestemming van de ander. En dat maakt het aanranding.

Hoe gaan lustkappers te werk?

Sommige lustkappers hebben het lef gewoon achter je te gaan staan met een schaar zonder dat je het door hebt. Brrr.. je moet er toch niet aan denken.

Anderen gaan nog iets sluwer te werk. Ze doen zich voor als echte kappers en terwijl jij denkt dat je haar in veilige handen is, staat hij je dus eigenlijk seksueel aan te randen door je haar af te knippen. Ga dus nooit zomaar met iemand mee op straat, of het nou om je haar gaat of iets anders.

Wat moet je doen als het jou is overkomen?

Ik kan wel wat dingen bedenken die je zou kunnen doen, maar ik denk niet dat de politie er blij van wordt als ik dat als advies ga geven.

Dus in dat geval:

  • Doe aangifte (het is tenslotte een vorm van aanranding)
  • Probeer bewijsmateriaal te verzamelen (foto’s, camerabeelden, getuigen)
  • Deel je verhaal op social media en met nieuwsorganisaties om anderen in de omgeving te waarschuwen.

Helaas krijg je je afgeknipte haar er niet mee terug, maar het kan er misschien wel voor zorgen dat er geen nieuwe slachtoffers vallen.

Verder griezelen? Huiver bij deze nieuwsitems over lustkappers:

Lustkapper slaat opnieuw toe in Groningen
Man vierde keer aangehouden voor het afknippen van haren vrouw
Lustkapper uit Drenthe is na paar jaar rust weer actief
Slachtoffer lustkapper: Het voelde als een aanval op mijn lijf

Volg je Heb je HAAR wéér al op PinterestFacebookYouTube of Instagram?

Lustkappers: haarfetisjisten die geilen op het afknippen van haar in het openbaar

Beeld: Designed by Freepik

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts