haarverzorging tips

Vet haar en droge puntjes? Zo was jij je haar het beste (de scalp-only methode)

Scalp only washesWist je dat het meestal helemaal niet nodig is shampoo van wortel tot puntjes aan te brengen? Vaak is namelijk alleen het haar bij je hoofdhuid vettig en kan de rest van je haar er gewoon nog mee door. Door ook je puntjes te wassen, droog je deze uit en loop je meer risico op gespleten punten. 

Waarom wassen we ons haar eigenlijk?

Je wast je haar omdat het vies is toch? Maar hoe vies is jouw haar echt, als je besluit het te wassen? Dat valt vaak enorm mee. Meestal is alleen het deel bij je hoofdhuid vettig en zijn je puntjes nog prima schoon. Bij scalp only washes was je daarom niet je complete haar, maar alleen je hoofdhuid en het haar tot aan je oren.

Waarom zou je ‘scalp only’ wassen?

Elke keer als je je haar wast met shampoo beschadig je je haar en droog je het uit. Het is dus beter om zo min mogelijk shampoo te gebruiken. Geen shampoo of in ieder geval een stuk minder shampoo gebruiken op je lengtes, maakt je puntjes dan ook erg blij. Je zult merken dat je minder snel last hebt van gespleten punten, droogte, dof haar, klitten en pluis.

Hoe was je ‘scalp only’?

Maar als je er toch voor kiest om shampoo te gebruiken, was dan van bovenaf tot net onder je oren. Dat klinkt makkelijk, maar hoe doe je dat nou precies? Dit is hoe ik het doe:

  1. Je maakt een lage paardenstaart
  2. Dan breng je shampoo aan op het deel boven het elastiekje in neergaande stroken (masseren zorgt vaak voor klitten)
  3. Houd je paardenstaart uit de weg (zelf pak ik hem beet met 1 hand en hou hem omhoog)
  4. Spoel vervolgens de shampoo uit je haar
  5. Als er iets over je lengtes komt is het geen ramp. Als je wilt kun je je haar beschermen door conditioner aan te brengen, voordat je begint met wassen. Spoel de conditioner er pas op het laatst uit.

Van beschadiging en droogte een stuk minder last… als je scalp only wast. Sorry iedereen, ik kon het niet laten om deze cheesy rijm te maken. 

Hoe was jij je haar?

Bij scalp only washes was je alleen je hoofdhuid en voorkom je droog haar en gespleten punten

Beeld: Designed by Freepik

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts