haarverzorging tips

DIY: De Schelpknot (Nautilus Bun)

Na al die vlechten vond ik het weleens tijd voor een knot! En niet zomaar een knot, maar mijn favoriete. Jeeh! 😀

De Nautilus Bun, vernoemd omdat de knot een beetje de vorm heeft van een Nautilusschelp, is de knot die ik eigenlijk altijd doe als ik niet zoveel tijd heb, niet zoveel zin heb om uitsgebreids te doen of gewoon omdat het een ontzettend mooie knot is. Deze knot is supersimpel te maken, razendsnel klaar en eigenlijk heb je niet eens iets nodig om hem vast te zetten. Maar met mijn glibberige fijne haar vind ik het toch altijd fijn om er even iets van een stokje door te steken.

De haarlengte die je ervoor nodig hebt, die verschilt wel een beetje per persoon. Met mijn fijne niet volle haar kon ik hem al op APL (oksellengte), maar ik ken ook meiden met superdik en veel haar die hem pas na midback (onder de borsten) echt goed konden. Als je je haar helemaal strak draait en je er dan 2 keer rond mee komt dan kun je deze knot waarschijnlijk. 😉

 

DIY Nautilus Bun Schelpknot

 

1. Maak een paardenstaart

Maak een lage paardenstaart zoals ik heb gedaan, of doe hem lekker hoog voor een hoge knot.

2. Plaats de palm van je dominante hand onder de paardenstaart

Als je rechts ben neem je je rechterhand, ben je links dan links. Schuif je hand met de palm omhoog onder de paardenstaart.

3. Maak een lus

Bal je hand tot een vuist en hou je paardenstaart goed beet. Draai dan je hand om. Als het goed is heb je nu een lus, deze breng je omhoog.

4. Draai de rest van het haar rond de basis

Je hebt nu waarschijnlijk nog een stuk van je paardenstaart over wat loshangt. Draai dit om de ‘basis’ van je lus heen; je lus blijft bovenop

5. Maak je lus groter

De lus moet over de basis heen gaan, maar dan moet het wel passen. Maak als het nodig is je lus iets groter.
Dit kun je doen door hand tussen de lus in te leggen en je hand te spreiden of door van beide handen je wijs- en middelvingers in de lus te haken en te trekken. Het haar wat je om de basis hebt gedraaid draait daarmee een stukje terug, het kan dus voorkomen dat dat een beetje losschiet je kunt het tegenhouden met je andere hand, of wanneer je met beide handen de lus wijder maakt je duimen).

6. Vouw de lus over je basis

Nu is het tijd om de lus over de basis heen te brengen. Breng hem daarvoor iets naar beneden en leg hem over de basis heen. Duw de basis iets omhoog zodat het stevig vast zit.

7. Steek het stokje (of potlood of flexi) onder de de basis door/Duw de basis goed omhoog

Het stokje zit dus onder het middendeel en aan beiden kant bovenop de lus.

Als je het aandurft deze knot te dragen zonder hem vast te zetten met iets, zorg dan dat je de basis goed omhoog door de lus heen duwt. Dan krijg je ook iets meer een schelpachtige vorm, dan wanneer je dit niet doet.

8. Klaar!

Als je alle stappen hebt gevolgd, en je nergens achter de oren heb gekrabt met wat ik in hemelsnaam bedoelde, dan heb je nu een Nautilus knot!

Oké, ben je er klaar voor? Zet de timer aan! Hoe snel heb je deze knot gemaakt? Ik doe hem in 9 seconden! (wel al van tevoren gekamd) Kun jij mij verslaan denk je?

P.S.: Deze knot kun je ook doen met een vlecht. Vlecht je paardenstaart en volg dan de instructies op. 😉 

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts