haarverzorging tips

Het Sprookjes & Mythes Haarlengteschema

Sprookjes & Mythes Haarlengteschema
(Klik op de afbeelding om hem groter te maken)

Hoe wordt jouw haarlengte genoemd volgens het haarlengteschema van de vorige keer? Oor, Schouder, BSL, Heup? Zeg nou zelf, dat klinkt toch eigenlijk helemaal niet zo leuk? Én daarom besloot ik om veel leukere namen te gaan zoeken bij de haarlengtes. En omdat haar toch een beetje een sprookjesfactor heeft – Welke Disneyprinses wordt nou niet geroemd om haar prachtige haar?– leek het me het leukst om voor een sprookjes & mythesthema te gaan.

Ik heb vervolgens het hele internet afgespeurd, talloze Disney-films bekeken, mythologische verhalen gelezen en de sprookjes van Grimm doorgespit op zoek naar welke haarlengte bij welk sprookjesfiguur of mythologisch figuur hoort en dit is het resultaat!

(Ben je kwijt onder welke lengte jij met je haar valt, kijk dan even bij het haarlengteschema voor de officiële benamingen met omschrijving.)

*

Fee (Wenkbrauwen)

De zwaartekracht heeft geen grip op jou en de wind ook niet. Jij vliegt je eigen weg met jouw korte en vlotte kapsel.

Koningin (Oor)

Treed in de voetstappen van enkele krachtige vrouwelijke Monarchen met de vorstelijke haarlengte tot net onder je oor. Jij straalt gezag uit!

 

Sneeuwwitje (Kin/CL)

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie heeft het mooiste haar van het land? Jij! Zo hoor jij je te voelen met deze lengte. Je kunt genieten van zowel de voordelen van het hebben van kort haar, als van lang haar met deze tusseninlengte.

Cleopatra (Schouders/SL)

Jij straalt kracht en schoonheid uit met deze prachtige lengte. Als een ware Hollywoodster ga jij door het leven.

Assepoester (Oksel/APL)

Jij hebt helemaal geen goede fee nodig, jij hebt al prachtig haar waarmee je de mooiste kapsels kan creeëren en wat er los ook geweldig uit ziet. En dat glazen muiltje? Nee, geef jou maar een mooie haaraccessoire! Maar net zoals dat glazen muiltje wonderbaarlijk alleen Assepoester paste, is ook jouw haar uniek.

Amazone (Borst/BSL)

Straal kracht en moed uit als een echte amazone. Oorspronkelijk een mythisch volk van vrouwelijke strijders, maar nu staat het woord amazone synoniem aan een sterke en strijdvaardige vrouw.

Zeemeermin (Middenrug/Mid-back)

Zo vrij als een vis zeemeermin in het water! Hoe geweldig is het dat je nu halfnaakt kan zijn en toch nog fatsoenlijk bedekt ben. Geef toe, stiekem vind je dat wel leuk. :p

 

Doornroosje (Taille/WL)

Jij ontwaakt elke dag met sprookjesachtig haar. En jouw haar blijft groeien, zelfs als een prins je niet wakker kust.

Elf (Heup/HL)

Stap in de wondere wereld van Tolkien en voeg je bij de elven. Net zoals Arwen heb jij nu elfenwaardig haar.

Pocahontas (Stuitje/TBL)

Jouw haar is zo mooi en lang dat zelfs de wind het niet kan weerstaan om ermee te spelen.

Eva (Klassiek/Classic)

Zo bijzonder als de eerste vrouw ter wereld. En heilig is jouw haar!

Godiva (Dij/Mid-Thigh)

Uit met die kleren en hup dat paard op! Met al dat haar ben jij nog steeds netjes bedekt! Maar je kunt uiteraard het naakt zijn ook gewoon beperkt houden tot je slaap- en badkamer, en het paard buiten laten staan als je dat liever wilt.

Jasmine/Badroulbadour (Knie/KL)

Jij bent zo uit de verhalen van Duizend en 1 Nachten gestapt. Baldroulbadour (de oorspronkelijke naam van Jasmine) betekent volle maan van volle manen, én volle manen die heb jij zeker!

Keizerin/Sissi (Kuit/Calf)

Net zoals Sissi ben jij de keizerin van lang haar! We zouden allemaal voor jouw haar moeten buigen.

Venus (Enkel/Ankle)

Als een ware godin ga jij door het leven. En uiteraard wel als de godin met misschien wel het mooiste haar.

Rapunzel(Grond+)

Jij bent een ware Rapunzel! Je veegt met je haar de vloer aan met de rest van ons.

*

De afbeeldingen in dit artikel zijn van de geweldige kunstenaar Jirka Vinse Jonatan Väätäinen. Voor zijn project Real Life Disney heeft hij geprobeerd weer te geven hoe Disneyprinsessen en -prinsen er volgens hem in het echt zouden uitzien. Als Disneyfan moet je dat zeker zien!

Ik ben heel benieuwd. Wat mag ik jou en je haar vanaf nu noemen? Mijn haarlengte maakt me een zeemeermin, maar laat ik nou niet zo’n goede zwemmer zijn haha.

Liefs, Kayleigh

 

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts