haarverzorging tips

Tutorial: Lace Braid Ballerina Bun Combo

Lace Braid Wrapped Around a Ballerina Bun

Lace Braid Ballerina Bun

Ik hou van vlechten, maar ik hou net zoveel van knotten. En er zijn van die dagen dat ik gewoon niet kan kiezen! Gelukkig hoeft dat ook niet! Want je kunt ze natuurlijk altijd met elkaar combineren en dat is precies wat ik ga doen in deze video-tutorial. Ik ga je mijn laatste creatie laten zien, namelijk een lace braid (een een-kants-invlecht) die we om een mooie ballerina-knot heen gaan wikkelen.

https://www.youtube.com/watch?v=u1kqFyT7rsw

De vlecht

– Om te beginnen borstel je je haar naar achteren. Het is de bedoeling dat je geen scheiding hebt.

– Neem een pluk haar van de zijkant aan de bovenkant van je hoofd. We gaan horizontaal vlechten, van de ene kant naar de andere kant van je hoofd. Pak de pluk haar dus op op dezelfde hoogte als je je vlecht wil hebben. Ik werk graag van links naar rechts, dus ik begin links.

– Verdeel de pluk haar in 3 gelijke strengen.

– We beginnen onze vlecht met de bovenste streng. (de meest rechterstreng als je rechtshandig bent) Kruis deze over de middelste streng heen zodat de 2 strengen van plaats wisselen.

– Neem nu de onderste streng (de meest linkerstreng als je rechtshandig bent) en kruis deze over de streng die nu in het midden zit heen.

– Dan gaan we starten met het lace-vlechten. Pak een stukje haar vanaf je voorhoofd (dus vanaf boven) tot aan je vlecht op en voeg het toe aan je bovenste streng. Ik vind het zelf het makkelijkst om mijn vinger naast mijn vlecht te zetten, deze naar rechts te schuiven en zo haar op te pakken. Wees niet bang om grote plukken haar toe te voegen, dit werkt naar mijn ervaring het beste. Kruis vervolgens de streng (met toegevoegde pluk) over de middelste streng.

– Neem nu de onderste streng en kruis het over de middelste streng heen.

– Bij deze vlechttechniek voegen we maar aan 1 kant van de vlecht haar toe. In dit geval dus alleen aan van boven af aan de bovenste streng.

– Vervolgens doe je weer hetzelfde. Je pakt haar van boven de vlecht op en voegt deze aan de bovenste streng toe. Kruis het geheel over de middelste streng. Neem dan de onderste streng en kruis deze over de middelste streng. Let er wel op dat je haar steeds naar achteren blijft vallen tijdens het oppakken, dit helpt om het gelijker te houden en scheidingen te vermijden.

– Sowieso is het goed om niet te strak te vlechten als je fijn haar hebt zoals ik om scheidingen te vermijden. Mocht er toch een scheiding ontstaan dan kun je de vlecht ook wat losser trekken na afloop (het zogenaamde pancaken).

– Dit blijf je doen tot je de andere kant van je hoofd hebt bereikt en je dus geen haar meer van bovenaf kan oppakken.

– Dan gaan we naar beneden vlechten. Voeg nu steeds alleen aan rechts haar toe. En hou de vlecht zoveel mogelijk rechts. Dit invlechten is alleen om de vlecht beter te positioneren. Je kunt als je klaar bent met horizontaal vlechten ook gewoon je vlecht als normale vlecht afmaken.

– Als je de onderkant van je hoofd hebt bereikt maak je de vlecht af als een gewone vlecht. Bind het af met een elastiekje.

 

De Knot

– Maak met het overige losse haar een paardenstaart. Zorg ervoor dat deze in het midden zit en niet teveel naar links of rechts zit.

– Pak je donut erbij en haal je paardenstaart erdoorheen.

– Bevestig de donut met wat schuifspelden of steekspelden. Bedek de donut met je haar. Ik vind het het handigst om mijn paardenstaart in een boven- en onderdeel te verdelen en het over de donut uit te spreiden.

– Schuif vervolgens een elastiekje over je donut heen.

– Pak het haar wat eronder uitsteekt bij elkaar onder de knot om er een staart mee te vormen.

– Verdeel de staart in 3 strengen en maak een normale vlecht. Bind het af met een elastiekje.

– Neem dan de vlecht die je dus net gemaakt hebt en wikkel deze om je knot heen. Verstop de puntjes goed. Maak het vast met wat schuifspelden.

– Neem dan de andere vlecht en wikkel deze ook om de knot heen. Verstop ook van deze vlecht weer goed de puntjes en bevestig het met wat schuif- en/of steekspelden.

– Check nog even in de spiegel of alles goed is. Zoals ik eerder ook al even noemde kan het zijn dat er toch een scheiding is ontstaan onder je vlecht. Je kunt je vlecht iets losser trekken om de scheiding te bedekken.

 

En dat is het!

 

Ben jij meer van de vlechten of meer van de knotten? Of kun je net zoals ik ook niet kiezen?

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts