haarverzorging tips

Haargroei stimuleren: De 10 beste haarproducten voor een snellere haargroei

Als je gezond en sterk haar wilt dat snel groeit, moet je ervoor zorgen dat je haarzakjes voldoende bloed met voedingsstoffen krijgen. Dat hebben je haarzakjes nodig om goed hun werk te doen: haar groeien. Komen ze tekort? Dan krijg je last van breekbaar haar, of in erge gevallen zelfs haaruitval.

Je helpt je haarzakjes een handje door de doorbloeding naar je hoofdhuid te stimuleren en door ervoor te zorgen dat je voldoende mineralen, vitamines en proteïnes binnenkrijgt. Hoe je dat doet? Door de haarproducten hieronder te gebruiken. Ik zette tien van de beste haarproducten die je haargroei stimuleren voor je op een rij.

De 10 beste haarproducten die je haargroei stimuleren

Dit artikel bevat affiliate links naar verschillende webshops. Klik je op een link en bestel je vervolgens iets bij de webshop? Dan ontvang ik een klein bedrag. Het kost jou niets extra’s. Ik raad alleen producten aan die ik zelf gebruik of waar ik uitvoerig onderzoek naar gedaan heb.

Wat zijn de beste haarproducten voor een vollere & snellere haargroei?

1. HairLust – Hair Growth Gummies

HairLust Hair Growth Formula Gummies

Vitamines en mineralen zijn heel belangrijk voor je haargroei. Je haarzakjes hebben het nodig om gezond te blijven en sterk haar te groeien. Krijgen je haarzakjes te weinig vitamines en mineralen aangeleverd? Dan krijg je last van problemen met je haargroei, zoals haaruitval, breekbaarder haar en je wordt sneller grijs.

Mijn favoriete haarsupplement? De Hair Growth Formula Gummies van Hairlust. Dat zijn heerlijke snoepjes boordevol belangrijke haarvitamines. En in tegenstelling tot veel andere haarvitamines bevatten die van HairLust ook seleen uit bamboe-extract. Seleen helpt je haarzakjes pigment aan te maken en voorkomt zo dat je vroegtijdig grijs wordt.

Hoe gebruik je het?
Neem elke dag drie gummies, het liefst na het eten. Gebruik het minstens drie maanden om resultaat te zien.

HairLust Hair Growth Formula Gummies

HairLust – Hair Growth Formula Gummies

2. Minoxidil lotion 2%

Minoxidil was eigenlijk bedoeld als medicijnen voor mensen met een hoge bloeddruk. Maar mensen die het gebruikten kregen last van een opvallende bijwerking: extra haargroei.

Minoxidil is vandaag de dag een van de weinige wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen die artsen voorschrijven bij ernstig haaruitval, zoals erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Je moet het wel blijven gebruiken, anders keert de haaruitval terug.

Voor en na het gebruik van Minoxidil 5%
(Voor en na het gebruik van Minoxidil 5%)

Hoe gebruik je het?
Breng dagelijks Minoxidil-lotion of -mousse aan op je hoofdhuid. Volg de gebruiksaanwijzing voor verdere instructies. Let wel op dat je niet morst en je handen goed wast na gebruik: anders krijg je last van ongewenste haargroei op ongewenste plekken. Als vrouw kun je daarom ook het beste producten met 2% Minoxidil gebruiken in plaats van die met 5%.

Minoxidil - Middel tegen haaruitval

Linn Minoxidil 2%-lotion

3. Etherische olie van Rozemarijn

Rozemarijn stimuleert de doorbloeding in je hoofdhuid en gaat bacteriën, schimmels en ontstekingen tegen. Zo krijgen je haarzakjes meer bloed met voedingsstoffen en blijft je hoofdhuid gezond. Dan groeit je haar beter.

Ook als je haaruitval hebt kan rozemarijn helpen. In een onderzoek bleek een lotion met rozemarijn olie zelfs even effectief als 2%-Minoxidil-lotion, maar veroorzaakte het minder jeuk. Na 6 maanden hadden beide groepen aanzienlijk meer haar.

Hoe gebruik je het?
Maak je eigen haargroeiolie door 10-20 druppels etherische olie van rozemarijn te mengen met 100 ml plantaardige olie, zoals pompoenpitolie. En masseer minstens 2 keer per week je hoofdhuid ermee. Of voeg de druppels toe aan een klein beetje olie en meng dit met je shampoo. Gebruik rozemarijn minstens zes maanden voor het beste resultaat.

Rozemarijn etherische olie

Rozemarijn Etherische Olie

4. Neofollics Hair Growth Stimulating Shampoo

De Hair Growth Stimulating Shampoo van Neofollics bevat twaalf ingrediënten die volgens wetenschappers je haargroei stimuleren, waaronder cafeïne, Ecklonia cava (bruinzeewier) en Niacinamide (vitamine b3).

Omdat deze shampoo ook verzorgende ingrediënten bevat, droogt het je hoofdhuid en je haar niet uit. Dit in tegenstelling tot veel andere haargroeimiddelen, zoals Minoxidil.

Hoe gebruik je het?

Breng een ruime hoeveelheid shampoo aan op nat en masseer het uitgebreid in je hoofdhuid. Laat drie minuten intrekken en spoel grondig na met water.

Neofollics Hair Growth Stimulating shampoo

Neofollics Hair Growth Stimulating Shampoo

5. Jojoba olie

Jojoba olie tegen gespleten punten

Jojoba olie beschermt je haar tegen schade, zodat het minder snel breekt. Het vormt een beschermend laagje om je haar, dat vocht vasthoudt en een stootkussen vormt voor schadelijke invloeden van buitenaf. Het aanbrengen van jojoba olie zorgt er niet voor dat je haar sneller groeit vanuit de wortel, maar helpt je wel om vollere punten te krijgen.

Hoe gebruik je het?

Verdeel elke dag een paar druppels jojoba olie over je puntjes. Spoel het niet uit.

Jojoba olie

De Cruydhof – Jojoba Olie Koudgeperst

6. HairLust – Hair Growth Serum

Wil jij je haargroei op natuurlijke manier stimuleren? Dan is dit serum jouw nieuwe beste vriend.

Het Hair Growth Serum van Hairlust bevat natuurlijke ingrediënten waarvan wetenschappers aantoonden dat ze je haargroei stimuleren en haaruitval verminderen, zoals plantenextract afkomstig van erwtenscheuten, een gepatenteerde haargroei-actieve stof gewonnen uit de wortel van de basilicumplant en cafeïne.

Hoe gebruik je het?
Breng het serum voor het slapen aan op een schone, droge of vochtige hoofdhuid. Masseer het in en spoel het niet uit. Als het voor jou werkt kun je na twee weken al verschil gaan merken.

HairLust Hair Growth Serum

HairLust – Hair Growth Serum

7. Viviscal proteïne supplementen

Viviscal Maximum Strength Supplements

Een Scandinavische wetenschapper merkte in de jaren ’80 op dat de Inuit opvallend gezond haar hadden. Hij ging op onderzoek uit. Wat bleek? De Inuit eten veel vis en proteïnerijk voedsel, zoals haai en weekdieren. De marine proteïnen die zij volop binnenkregen bevorderen de celdeling van je haar en verlengen de groeifase, zodat je haar sneller én langer groeit.

De wetenschapper bedacht op basis van het Inuit dieet een supplement dat wij vandaag de dag kennen als Viviscal. Meerdere onderzoeken toonden de positieve werking van het supplement aan, het is met name geschikt voor mensen met verspreide haaruitval (telogen effluvium).

Haaruitval succesvol tegengaan? Ontdek middelen dievolgens wetenschappers echt werken in dit ebook.
(Foto’s uit een onderzoek – Resultaat na 90 dagen lang Viviscal slikken)

Hoe gebruik je het?
Neem ’s ochtends en ’s avond één supplement in, het liefst tijdens het eten. Na drie tot zes maanden moet je nieuwe haartjes gaan zien. Gebruik Viviscal niet als je allergisch bent voor schaaldieren of als je vegan of vegetariër bent.

Viviscal haargroei supplementen tegen haaruitval

VIviscal Hair Growth Supplement

8. Ketoconazol shampoo

Pilos Ketoconazol shampoo

Heb jij last van hoofdhuidproblemen, zoals seborroïsch eczeem of psoriasis? Dan heeft dat gevolgen voor je haargroei. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een ongezonde hoofdhuid breekbaarder, fijner en minder glanzend haar krijgen. Ook kun je te maken krijgen met haaruitval.

Als je last hebt van seborroïsch eczeem (vette roos) helpt het je haar te wassen met een Ketoconazolshampoo. Ketoconazol is een stof die schimmels doodt, zoals de Malesezzia-schimmel die bij seborroïsch eczeem een rol speelt.

De shampoo wordt soms ook ter ondersteuning ingezet bij alopecia androgenetica (erfelijkheidskaalheid), omdat het ontstekingsremmend werkt. Daarnaast blokkeert het deels de werking van testosteron. Testosteron is een hormoon dat je haarzakjes laat krimpen als je lijdt aan alopecia androgenetica.

Hoe gebruik je het?

Breng een ruime hoeveelheid shampoo aan op nat haar. Laat tien minuten intrekken en spoel dan uitgebreid uit. Herhaal om de week. Heb je erge last van seborroïsch eczeem? Gebruik het dan twee maal per week gedurende vier weken. En daarna een maal per twee weken.

Pilos Ketoconazol shampoo

Pilos Ketoconazol shampoo

9. Nourkrin supplementen

Als je stress hebt maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. Dat is slecht voor je haar. Cortisol breekt zogenaamde proteoglycanen af. Dat zijn stoffen die belangrijk zijn voor je haargroei. Stress is dan ook een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval. Uit onderzoek blijkt dat zelfs een klein beetje stress al voor problemen kan zorgen.

Heb je op dit moment een stressvolle periode of heb je last van chronische stress? Slik dan een supplement met proteoglycanen bij, zoals die van Nourkrin. Daarvan is de werking wetenschappelijk bewezen.

Hoe gebruik je het?

Neem tweemaal daags een tablet met een glas water, het liefst ’s ochtends en ’s avonds bij het eten. Weeg je meer dan 80 kilo? Neem dan drie tabletten per dag.

Nourkrin supplementen tegen haaruitval door stress

Nourkrin Woman Supplements

10. Collageen shakes

Je haar heeft proteïne nodig om te groeien. Omdat proteïne te groot is om in zijn geheel op te nemen in je bloed, breekt je lichaam het af tot aminozuren. Die aminozuren gebruikt het om nieuwe proteïne te maken, zoals keratine en collageen. Dat is belangrijk, omdat je haar voor 90 procent uit keratine bestaat en collageen je haarwortels ondersteunt tijdens het groeien.

Gemiddeld moet je 0,8 gram proteïne binnenkrijgen per kilo lichaamsgewicht. Weeg je 60 kilo? Dan moet je 45 gram proteïne binnenkrijgen. Dit getal neemt toe naar mate je leeftijd. Je lichaam veroudert en kan minder goed keratine en collageen aanmaken. Dat merk je niet alleen aan een mindere haargroei, maar je krijgt ook rimpels.

Wat moet je eten om proteïne binnen te krijgen? Onder meer vlees, vis en bonen zijn rijk aan proteïne. Vind je het lastig voldoende proteïne binnen te krijgen? Drink dan dagelijks een shake met collageen peptides. Die zijn al deels afgebroken, zodat je lichaam het makkelijker om kan zetten in nieuwe keratine en collageen.

Hoe gebruik je het?

Drink eenmaal per dag een shake. Je kunt het poeder mengen met water, maar ook met je koffie, met vruchtensap, met yoghurt en je kunt het zelfs in je soep doen.

Wat kun je nog meer doen om je haargroei te stimuleren?

Masseer dagelijks je hoofdhuid, sport wekelijks anderhalf uur, drink voldoende water, zorg dat je goed slaapt, ga elke dag een halfuur naar buiten en eet gezond en gevarieerd. Dat zijn allemaal dingen die bijdragen aan goede haargroei.

Wil je meer weten over wat je van binnenuit kunt doen om je haargroei te stimuleren? Ik vertel je er uitgebreid over in dit artikel: Gezond haar van binnenuit: zo stimuleer je je haargroei en versterk je je haar. Worstel jij met haaruitval? Neem dan eens een kijkje bij de artikelen onder de categorie haaruitval.

Bronnen:

 • The Role of Vitamins and Minerals in Hair Loss: A Review, (1)
 • Minoxidil and its use in hair disorders: a review, (2)
 • The Effect of Formulation Containing Rosmarinus officinalis on Hair Regrowth Compared to Minoxidil 5% Application, (3)
 • Differential effects of caffeine on hair shaft elongation, matrix and outer root sheath keratinocyte proliferation, and transforming growth factor-β2/insulin-like growth factor-1-mediated regulation of the hair cycle in male and female human hair follicles in vitro, (4)
 • Ecklonia cava promotes hair growth, (5)
 • A pilot study evaluating the efficacy of topically applied niacin derivatives for treatment of female pattern alopecia, (6)
 • Hair growth stimulated by pea sprout extract, (7)
 • Plant cell culture as emerging technology for production of active cosmetic ingredients, (8)
 • Therapeutic use of caffeine in dermatology: A literature review, (9)
 • Viviscal Review, (10)
 • Handreiking alopecia androgenetica en female pattern hair loss, (11)
 • Nourkrin® Woman with Marilex® Enhances Hair Growth and Appearance and Improves Hair Confidence in Women with Diffuse Hair Loss from Brazil: An Investigator initiated Clinical Study, (12)
 • Hair Cortisol and Perceived Stress in Health-studies Students during Summer Break and Fall Term, (13)
 • Role of macrophages in collagen resorption during hair growth cycle, (14)

De 10 beste haarproducten die je haargroei stimuleren

Bewaar op Pinterest

Vond je dit een interessant artikel en wil je hem later nog eens terug lezen? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Heb je HAAR weer ook op Pinterest.

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts