haarverzorging tips

De 10 beste haarsupplementen voor een optimale haargroei

Als je last hebt van haaruitval of als je je haar lang wilt laten groeien, kan het slikken van een haarsupplement helpen. Maar je wilt natuurlijk niet zomaar iets slikken. Wel iets dat écht werkt. Ik tip je de beste haarsupplementen, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat hun ingrediënten helpen tegen haaruitval en je haargroei stimuleren.

De beste haarsupplementen

Wat zijn onmisbare vitamines voor je haar?

Je haar heeft vele soorten vitamines en mineralen nodig om goed te groeien. Als je je haargroei wilt stimuleren, moet je zorgen dat je supplementen neemt die de juiste vitamines en mineralen bevatten.

Dit zijn de belangrijkste vitamines en mineralen voor je haar:

  • IJzer – IJzer speelt een belangrijke rol in de bloedtoevoer naar je haarzakjes. Let wel op: Je moet ijzer alleen slikken als je er een tekort aan hebt. Anders krijg je juist gezondheidsproblemen.
  • Vitamine D – Een tekort aan vitamine D veroorzaakt haaruitval en komt ontzettend veel voor in Nederland. Vooral bij vrouwen.
  • Zink – Zink speelt een belangrijke rol in het maken en herstellen van haarweefsels, zoals je haarzakjes.
  • B12 – Je hebt vitamine B12 nodig voor de aanmaak en werking van je cellen, zoals die een rol spelen bij je haargroei. Zo’n half miljoen Nederlanders (van jong tot oud) hebben een vitamine B12-tekort.
  • Selenium – Selenium zorgt ervoor dat je minder snel grijs wordt. Ook kan het helpen haaruitval door chemotherapie te verminderen. 
  • Biotine – Biotine helpt je lichaam vitamines en mineralen uit voedsel te halen, zodat die onder meer bij je haarzakjes terechtkomen.

Meer weten over haarvitamines? Lees dan eens: Welke vitamines en mineralen helpen tegen haaruitval – en zorgen voor een gezonde haargroei ?

Niet alleen vitamines en mineralen zijn belangrijk voor je haargroei

Ook moet je zorgen dat je voldoende proteïne en anti-oxidanten binnen krijgt. Niet alleen via supplementen, maar ook via je eten. Hier ontdek je wat je kunt eten om je haargroei te stimuleren.

Dit zijn de 5 beste haarsupplementen met een wetenschappelijk bewezen werking

1. HairLust Hair Formula Gummies

HairLust Hair Growth Formula Gummies

Hair Gummies zijn heerlijke zoete snoepjes boordevol vitamines en mineralen die je haargroei een boost geven. Ideaal als je liever geen pillen slikt, maar toch graag een goede dosis vitamines wilt binnenkrijgen.

Er zijn meerdere soorten hairgummies. De bekendste zijn misschien wel de SugarBear Hair Vitamines. Toch zijn de gummies van HairLust net iets beter. Waarom? Omdat die naast vitamines zoals biotine en vitamine D óók selenium (kiezel) bevat. En dat mineraal helpt voorkomen dat je vroegtijdig grijs wordt.

Geen fan van gummies? HairLust biedt hun haarvitamines ook aan in tabletvorm.

Tip: HairLust geeft regelmatig flinke korting op hun Hair Gummies. Houd hun site dus goed in de gaten.

Hairlust Hair Formula Gummies for Women

HairLust – Hair Formula Gummies

2. Neofollics Hair Growth Supporting Supplements

Worstel jij met hormonale haaruitval (alopecia androgenetica)? Dan laat het hormoon dihydrotestosteron je haarzakjes krimpen, zodat ze steeds dunner haar groeien.

Saw Palmetto (zaagpalmbessenextract) helpt om dat tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt dat dit natuurlijke middel geslachtshormonen afremt, waaronder dus ook het hormoon dihydrotesteron.

De Hair Growth Stimulating haarsupplementen van Neofollics bevatten niet alleen Saw Palmetto, maar ook andere stoffen die helpen tegen haaruitval, zoals EGCG, L-carnitine, L-cysteïne, Rode Klaver en Biotine.

Begin je grijze haren te krijgen? Neofollics heeft ook een speciaal anti-grijs haar supplement waarmee je je haarkleur langer behoudt.

(Voor- en nafoto van een vrouw die 12 maanden lang de supplementen van Neofollics slikte)
Neofollics supplementen tegen haaruitval

Neofollics Hair Growth Supporting Tablets – met Saw Palmetto

3. Nourkrin supplementen

Stress. Wie heeft er geen last van? Maar al een klein beetje kan leiden tot een verminderde haargroei. Dat komt omdat je lichaam dan cortisol aanmaakt. Dat is een hormoon dat stofjes afbreekt die belangrijk zijn voor een gezonde haargroei, zoals proteoglycanen.

Als je veel last hebt van haaruitval door stress is het verstandig je proteoglycanen aan te vullen. Door een supplement als Nourkrin te slikken bijvoorbeeld.

Meer tips bij haaruitval door stress vind je hier: Haaruitval door stress: hoe herken je het en wat doe je er tegen?

Nourkrin supplementen tegen haaruitval door stress

Nourkrin – Woman – Haargroeisupplementen

4. Viviscal Maximum Strength Hair Growth Supplement

Viviscal Maximum Strength Supplements

De supplementen van Viviscal zitten boordevol proteïne. En daar is je lichaam blij mee. Die gebruikt dat om keratine te maken. Daar bestaat je haar voor zo’n 90 procent uit. Het gevolg? Je haar wordt sterker en groeit beter.

Naast proteïne bevatten de supplementen van Viviscal ook belangrijke haarvitamines zoals zink, biotine en vitamine C.

De werking van Viviscal bij haaruitval is uitgebreid wetenschappelijk bewezen.

Viviscal supplementen tegen haaruitval - voor en na
(Een voor- en nafoto van een patiënte, nadat zij 6 maanden lang Viviscal slikte)

5. Solgar – Skin, Hair and Nails Formula Supplements

Als je ouder wordt heeft je lichaam steeds meer moeite collageen aan te maken. En dat merk je: onder meer aan rimpels, maar ook aan een slechtere haargroei. Je haar breekt makkelijk en het wordt steeds dunner.

Solgar ontwikkelde zijn Skin, Hair and Nails supplementen speciaal voor het bevorderen van de toevoer van collageen. Het bevat onder meer vitamine C, loper, selenium, L-proline en L-lysine, die daarbij helpen.

Daarnaast zit er maar liefst 1000 mg MSM in de supplementen. Uit onderzoek van de Oregon Health Sciences University blijkt dat MSM je haar dikker maakt, het meer laat glanzen en dat het je haargroei versnelt.

Solgar Skin Hair Nails Formula Supplementen

Solgar – Skin, Hair and Nails Supplements

Welke van deze haarsupplementen kun je het beste nemen?

Dit ligt eraan wat de reden is dat je haarsupplementen wilt slikken.

Is het omdat je je haar graag lang wil laten groeien of gewoonweg je haargroei van binnenuit wilt stimuleren? Neem dan de Hair Gummies van HairLust en de supplementen van Viviscal. De hair gummies zitten boordevol vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor je haargroei, terwijl de supplementen van Viviscal je haar sneller, dikker én sterker laten groeien.

Lijd je aan alopecia androgenetica (hormonale haaruitval)? Dan zijn de supplementen van Neofollics de beste keuze. Die bevatten onder meer Saw Palmetto dat je geslachtshormonen afremt.

Als stress de oorzaak van je haaruitval is, dan kun je het beste de supplementen van Nourkrin pakken. Zorg dat je daarnaast voedsel rijk aan anti-oxidanten eet. Dan pak je vanuit meerdere kanten de gevolgen van stress voor je haar aan.

Wil je je haargroei een handje helpen, omdat je merkt dat het minder goed groeit nu je wat ouder bent? Neem dan de Skin, Hair and Nails-supplementen van Solgar. Die helpen ouderdomsklachten, zoals rimpels en dunner wordend haar tegen te gaan.

Wat kun je nog meer doen om je haargroei te stimuleren?

Gezond en gevarieerd eten. Dan krijg je al veel van de vitamines, mineralen en proteïne binnen die belangrijk zijn voor haargroei.

Ook het gebruiken van een shampoo tegen haaruitval kan helpen. In deze blogpost vertel ik je welke shampoo het beste is tegen haaruitval.

En nu?

Heb je last van haaruitval? Laat dan je bloedwaardes checken. Dan weet je precies welke vitamines en mineralen je aan moet vullen.

Via supplementen.

Én via je eten.


De beste haarsupplementen voor een gezonde haargroei

Bewaar op Pinterest

Vond je dit een interessant artikel en wil je hem later nog eens terug lezen? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Heb je HAAR weer ook op Pinterest.

Dit artikel bevat affiliate links naar verschillende webshops. Klik je op een link en bestel je vervolgens iets bij de webshop? Dan ontvang ik een klein bedrag, waarvoor ik je enorm dankbaar bent. Het kost jou niets extra’s en maakt het voor mij mogelijk mijn blog online te houden.

Delen:

Heb je HAAR weer - Kayleigh Schouten - over mij

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste die je helpt je haarproblemen aan te pakken. Door haarverzorging tips met je te delen die volgens wetenschappers écht werken en die mij ook geholpen hebben mijn haar lang & gezond te laten groeien.

Ontdek mijn favoriete haarproducten

Populaire posts

Bekijk ook eens

Nieuwste posts